Niciodată nu a strălucit mai tare și mai frumos Biserica Izvorul Tămăduirii din Roșu, Chiajna, ca în ziua praznicului Împărătesc din acest an.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 348.

Vezi aici şi varianta PDF a paginii de ziar!

http://jurnaluldeilfov.ro/wp-content/uploads/2017/04/24-2.pdf

Biserica închinată Maicii Domnului, din Roșu, Chiajna, este locul în care sufletul și trupul primesc vindecare. Ca în fiecare an, în vinerea din Săptămâna Luminată, Preacurata Fecioară Maria a fost slăvită fără de asemănare în așezarea sacră păstorită de părintele Ion Ciucă. Așa cum și-a obișnuit enoriașii, ca o mulțumire și răsplată pentru dreapta credință de la care nu se abat, părintele Ciucă, duhovnicul sătenilor, și-a primit rugătorii în biserica înnoită cu frumuseți creștine și alese daruri spirituale.

Pelerinii, împărtășiți cu iubirea și bucuria iertării

Împodobită cu frumoase picturi noi, biserica a strălucit în Lumina Învierii Domnului și a răsunat de rugăciuni și minunate cântece bisericești. O mare de pelerini s-au împărtășit cu harul Maicii Domnului, cu iubirea și bucuria iertării, la hramul închinat ocrotitoarei sătenilor din Roșu. Printr-o slujbă de înaltă frumusețe duhovnicească, un sobor format din 13 preoți, coordonat de părintele Nicolae Bănuță de la Biserica Sfântul Andrei din Drumul Taberei, București, alături de părintele paroh Ion Ciucă și co-slujitorii bisericii, a atins sufletele tuturor credincioșilor. Printre cei care au lăsat deoparte tristețile lumești și s-au bucurat de momentele de încărcătură duhovnicească, în ziua Izvorului Tămăduirii la Parohia Roșu I, s-a aflat și îndrăgitul actor, Florin Călinescu. Actorul este recunoscut pentru frumusețea inimii și traiul în lumina credinței.

Iată minunea lumii!

La finalul slujbei, credin­cioșii au luat apă sfințită, pe care au adus-o în casele lor pentru a fi mai sănătoși, mai liniștiți și pentru a avea parte roade îmbelșugate tot anul. „Prin puterea Domnului, apa se sfințește astăzi și capătă puteri miraculoase. Iată minunea lumii! Apa sfințită acum curăță și face bine organismului nostru, ne spală, ne purifică și ne ajută să fim mai aproape de Dumnezeu. Noi, astăzi, plantăm sămânța Învierii Domnului. Hristos a Înviat!”, a spus părintele Nicolae Bănuță, de la Biserica Sfântul Andrei din Drumul Taberei.  

O nouă pictură înfrumusețează biserica

„Iubiți credincioși, astăzi este o mare sărbătoare pentru întreaga noastră comunitate. Cu sufletele pline de bucurie prăznuim hramul închinat Maicii Domnului care ni se arată ca izvor de lumină și vindecare. Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru cel de-al 23-lea hram pe care l-am prăznuit alături de dvs. ca preot la această biserică! Le mulțumesc preoților slujitori (aseară am fost 21 de preoți, astăzi 13), fostului viceprimar și actualului viceprimar al comunei Chiajna pentru că ne-au înțeles nevoile și ne-au susținut! Vă mulțumesc din tot sufletul, dvs. celor care, prin contribuțiile financiare aduse, ne-ați ajutat să fim astăzi, gazde bune, să îmbrăcăm o nouă haină, pictura pe care am dorit să o sfințim astăzi! Mulțumesc tuturor celor care nu ne-ați lăsat singuri în rugăciune! Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă dea sănătate și nenumărate bucurii”, le-a spus credincioșilor părintele paroh Ion Ciucă, în cuvântarea sa, prin care a îndemnat oamenii la rugăciune, curățire sufletească și smerenie. Pictura nouă urmează să fie sfințită curând.

Masa frățească, în familia duhovnicească

Pentru ca bucuria să fie deplină, ca într-o adevărată familie duhovnicească, părintele Ciucă a invitat la masa frățească toți credincioșii. Cu mâinile lor dibace, gospodinele locului, în frunte cu doamna preoteasă, au gătit tot felul de bucate delicioase cu care au impresionat până și cele mai exigente gusturi.