Treisprezece controlori de tren au fost reținuți de polițiștii ilfoveni, sub acuzaţia de contrabanda cu ţigări, transmite TVR.

În cursul nopții trecute a avut loc o acțiune de verificare a trenului „Prietenia”, după ce polițiștii au primit informații ca pe linia Chișinău-București sunt aduse produse de contrabandă. O echipă de polițiști s-a urcat în tren încă de la Focșani și a controlat amănunţit fiecare vagon. Au găsit în jur de 150.000 de țigarete de contrabandă ascunse în toalete, în cușetele controlorilor și în căile de aerisire. După ascunderea țigărilor, suspecții au pus nituri noi și le-au vopsit astfel încât să pară că nu s-a făcut nicio intervenție la gurile de acces.

Poliţiştii au mai făcut controale în Trenul Prieteniei, însă până acum nu au putut să îi prindă pe controlorii contrabandişti pentru că aceştia aruncau ţigările din tren înainte de a ajunge în Bucureşti. Ţigările erau preluate din acel loc de alte persoane, care le transportau şi le depozitau într-un imobil, de unde ulterior erau luate de către cei care le vindeau ilegal.