O finală cu un arbitraj contestat

Vineri 2 mai, pe stadionul din comuna Berceni, echipele CSO Bragadiru și ACSS Buftea au disputat finala județeană a Cupei României la fotbal, partidă contând pentru ediția 2017-2018 a acestei competiții. Meciul, disputat, în premieră, în nocturnă, la inițiativa lui Dumitru Crăciun, președintele Asociației Județene de Fotbal Ilfov, a fost câștigat de formația din Bragadiru, care s-a impus cu scorul final de 3-1 (0-0, la pauză).

Ideea lui Dumitru Crăciun a fost una inspirată, dacă avem în vedere calitatea ireproșabilă a gazonului, mult superior chiar și celui de pe Arena Națională! Atmosfera a fost una de sărbătoare, meritul revenind în mare parte galeriei celor de la Buftea, care au creat un adevărat spectacol la începutul partidei. Pe lângă cele două galerii, în tribune au luat loc și mulți locuitori din Berceni, alături de primarul comunei, Gheorghe Covrigea, dar și edilul din Buftea – Gheorghe Pistol.

O victorie categorică

Fluierul arbitrului Ovidiu Robu a dat startul primei reprize, în care fotbaliștii bufteni, antrenați de Alexandru Ivan, Daniel Mânzu și Cătălin Zaharia, au fost mai insistenți, și au condus „ostilitățile”. Jocul a fost, însă, destul de anost, s-a jucat mai mult la mijlocul terenului, fără mari ocazii, iar tabela a rămas imaculată. O repriză, ca să spunem așa, fără istoric.

Actul doi al partidei a avut un cu totul alt scenariu. Încă din start, jucătorii din Bragadiru au recurs la un presing agresiv, minute în șir buftenii nereușind să treacă de mijlocul terenului. Roadele acestei tactici au fost culese relativ repede de elevii lui Costel Olteanu și Constantin Dumitru, care, după 7 minute de la reluare (min. 52), au reușit să înscrie prin Silviu Radu, cel care a fost omul partidei.

Eliminare pripită

În minutul 54, echilibrul s-a rupt definitiv atunci când Constantin Greblea a primit cartonașul roșu, după ce a căzut pe gazon, dezechilibrat de un adversar, și l-a lovit pe acesta cu piciorul în abdomen. O decizie pentru care buftenii îl acuză pe arbitrul Robu că s-a pripit și a dat o pedeapsă disproporționată, care i-a avantajat pe cei de la CSO Bragadiru.

Tot Silviu Radu a fost la originea acțiunii din min. 72, când mingea trimisă de el spre poartă a fost deviată de Mihai Dragomir, portarul buftenilor, până la Cristi Păun, care a îndeplinit o formalitate și a trimis, cu latul, în poarta goală. Din acest moment, soarta partidei a fost pecetluită. În aceste condiții, cel de-al treilea gol al lui CSO a venit firesc, în minutul 85, prin Florin Ion, după un contraatac fulger al celor din Bragadiru.

Spre finalul meciului, am asistat la câteva tresăriri de orgoliu ale buftenilor, dar portarul Marian Mehedințeanu a avut două intervenții excelente prin care și-a salvat echipa de la două goluri gata făcute. Până la urmă, în minutul 90, ACSS reușește să înscrie după o lovitură de la 11 metri transformată de Ion Croitoru.

Bucurie mare pentru bragadireni, tristețe și furie pentru bufteni

Cam asta a fost istoria unui meci care, poate, ar fi avut un alt final, dacă nu ar fi existat decizia arbitrului Ovidiu Robu. Bucurie mare pentru bragadireni, tristețe și furie pentru bufteni, care acuză arbitrajul și au anunțat că vor face contestație și vor prezenta înregistrări video ale fazelor controversate.

Deși inițial au vrut să refuze medaliile și trofeul destinate finalistei, până la urmă rațiunea a învins furia și le-au acceptat. Premierea a fost efectuată de Dumitru Crăciun, președintele Asociației Județene de Fotbal Ilfov.

În urma acestei victorii, CSO Bragadiru urmează să întâlnească în faza următoare a Cupei României ediția 2017-2018, pe teren propriu, într-o singură manșă, o echipă din Liga a III-a.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.354