Înot, distracție și bălăceală în voie, la bazin. Așa și-au petrecut o mare parte din vacanță copiii din comuna Snagov care au urmat cursurile de înot, organizate de Primăria Snagov, în perioada 11 iulie – 24 august, la Complexul Olimpic Izvorani.

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 366 
24-page-001

Marea bălăceală a fost un adevărat succes. Bazinul Complexului Olimpic Izvorani a avut lipici la copiii din Snagov. Înarmați cu multă răbdare, curaj și dorința de a deprinde noi gesturi motrice, 150 de copii au aflat toate secretele înotului, în doar șase săptămâni. Sub îndrumarea și atenta supraveghere a antrenorului Daniel Bădescu, profesorul care le-a împărtășit pasiunea pentru înot cu mare bucurie-n suflet, micuții au învățat toate stilurile de înot de care au nevoie pentru a crește armonios și sănătos.  

În tainele unei tradiții

„Cursurile au luat naștere din dorința de a crea lucruri frumoase și utile pentru copiii noștri. Acestea au fost plătite de Primăria Snagov și fac parte
dintr-un program social prin care ne-am dorit să le insuflăm o bună conduită și un stil de viață sănătos. Să nu uităm că-nainte de toate înotul le dă copiilor posibilitatea de a evita mari primejdii. Toți copiii trebuie să știe să-noate, mai ales că noi avem Lacul Snagov aproape, iar ei din fire sunt curioși, sunt atrași de scăldatul în lac. Știind să înoate, vor putea să se joace, să se răcorească în apă, evitând adevărate tragedii. Și nu e prima dată când demarăm acest program. A devenit deja o tradiție pentru Primăria Snagov și Consiliul Local să organizeze cursuri de înot pentru copiii din comună. Acum patru ani am mai avut un astfel de proiect, în urma căruia avem copii care ajuns să facă înot de performanță. Ne dorim să organizăm cursurile și anul viitor”, ne-a spus primarul Marian Oancea.

Distracție fără primejdii

„Majoritatea copiilor care au venit la curs, nu intraseră niciodată într-un bazin atât de mare. Le-am oferit o paletă largă de exerciții și tehnici de execuție, în funcție de capacitățile lor fizice, astfel încât timpul petrecut aici să nu fie monoton. Ușor, ușor, prin jocuri și diverse procedee, am reușit să-i fac să-și învingă teama de apă, să sară singuri în bazin, în siguranță. Programul a fost special conceput pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani și a durat șase săptămâni, câte o ședință pe săptămână. Dar și-a atins obiectivul în totalitate. Acum fiecare copil știe să depășească o primejdie. Este clar că pe timpul verii cea mai mare plăcere a copiilor e să se distreze în apă, iar acum fiecare știe cum să evite înecul”, ne-a spus antrenorul Daniel Bădescu. Toate aceste lucruri, au fost confirmate și de copii. „Mai înotasem, dar acum știu mai multe procedee care-mi sunt de folos oricând. Am venit la toate cursurile și am prins mai multă dragoste pentru înot. Oriunde aș fi în apă, știu că nu mă înec. Am o piscină acasă și, la rândul meu, iau copiii de pe stradă la mine acasă și-i învăț să înoate. Îmi place mai mult și mă gândesc să-l practic ca pe un sport”, ne-a explicat Andreea Niculae, o fetiță de 11 ani, care a participat la curs.