La acest moment se desfășoară ședința Comitetului pentru Situații de Urgență constituit la nivelul Prefecturii Ilfov, în cadrul acestei întâlniri luându-se deja decizia închiderii școlilor din județ, în zilele de 26 și 27 februarie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile prognozate de specialiști.

De asemenea, la niveul Consiliului Județean Ilfov a avut loc, astăzi, întrunirea Comandamentului Central de Iarnă, pe lângă reprezentanții instituției și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență sau Poliției Rutiere, participând și cei ai operatorilor economici din cele 6 baze de deszăpezire din Ilfov.

Scriosteanu Irinel, director de cabinet președinte Consiliul Județean Ilfov a declarat că, ”situația necesită atenție mărită din cauză că se suprapun două coduri portocalii – unul de ger și celălalt de viscol, fiind o situație foarte rară, care ar putea genera o amenințare suplimentară pentru cetățean fie că se află în trafic, la domiciliu sau oriunde în altă parte. Din acest motiv, intervenția tuturor instituțiilor statului trebuie sa fie promptă și eficientă!”

PREGĂTIȚI DE INTERVENȚIE

Operatorii economici din cele 6 baze de deszăpezire care deservesc județul Ilfov au anunțat că au la dispoziție 68 de utilaje: încărcătoare frontale, wole, autobasculante echipate cu lamă și sărărița, autogredere. De asemenea, Consiliul Județean Ilfov a achiziționat clorură de calciu cu care se va interveni în situația în care temperaturile foarte scăzute vor face ca materialul antiderapant (sare cu nisip) să nu mai aibă efect. Va fi asigurată deszăpezirea celor peste 400 de km de drumuri județene, iar în caz de extremă urgență (respectiv urgențe medicale, incendii sau alte calamități) se va interveni punctual pe străzile adiacente drumurilor județene.