Amenințarea retrogradării devine din ce în ce mai acută pentru ilfovenele din play-out! Cu evoluții inconstante, cu gafe și ratări incredibile ale jucătorilor, cele două formații – Concordia Chiajna și FC Voluntari – se află pe muchea de cuțit a căderii în eșalonul inferior. Jucătorii celor două formații nu se regăsesc, joacă abulic și, parcă, fără chef.

O dovedesc pe deplin ultimele confruntări ale celor două formații, ai căror jucători au scos peri albi atât antrenorilor, cât și susținătorilor acestora.

Un prim exemplu sunt „marinarii” de Voluntari. Conducerea clubului și-a pus mari speranțe în venirea la conducerea echipei a lui Adrian Mutu, dar rezultatele sunt contradictorii: din patru meciuri disputate sub conducerea celui numit „Briliantul”, bilanțul este „oscilant”.

Constatăm că fiecare victorie este urmată de o înfrângere, într-o pendulare nefastă pentru formația ilfoveană. Mai mult, așa cum a declarat Ioan Andone, „Voluntari joacă mai prost decât în perioada lui Claudiu Niculescu”.

Șontâc, șontâc, prin play-out

Așadar,  FC Voluntari, fără Adrian Mutu suspendat, nu a mai reușit să evolueze bine, chiar dacă „Briliantul” a trimis pe teren o formulă ofensivă, cu Sânmărtean, Daniel Benzar, Laurențiu Marinescu și Adrian Bălan, împreună. Bine așezați pe teren, elevii lui Eugen Neagoe au demonstrat că rezultatele obținute până acum, inclusiv victoria cu Dinamo, nu au fost întâmplătoare. Practic, în doar patru minute, cei de la Sepsi au rezolvat partida. Hamed (17) și Fulop (21) au punctat după două faze în care apărarea lui Adrian Mutu, debusolată, a fost făcută șah-mat. La pauză, mai bine de jumătate dintre spectatori au părăsit tribunele, nemulțumiți de jocul echipei.

După pauză, deși au atacat în valuri, ilfovenii nu au reușit să egaleze. O rază de speranță a fost golul marcat de Marinescu, din penalty, numai că a urmat imediat eliminarea lui Cazan, după două faulturi fără sens, iar ilfovenii și-au pierdut și bruma de luciditate pe care o mai aveau. S-a terminat 1-2 pentru „marinari”, care au coborât un loc în clasament și au rămas cu 24 de puncte.

După meci, Mutu s-a arătat nemulțumit de atitudinea jucătorilor. „Ce m-a supărat? Inconstanţa și atitudinea în anumite momente de joc. Trebuie să avem dorinţa mult mai mare și să încercăm să avem continuitate în rezultate. Nu avem continuitate, câștigăm în deplasare și pierdem acasă. Nu adunăm puncte,  iar situaţia devine complicată, după cum vedeţi”, a declarat Mutu la TV Telekom Sport.

„Vulturi” cu orbul găinii

„Vulturii”, la rândul lor, n-au reușit să nimerească poarta „găzarilor”, în două rânduri, și au ratat incredibil din 5 metri, prin Cristescu și Andrei Marc. În minutul 88, Andrei Marc a fost găsit surprinzător de liber în careul mic de o centrare dintr-o lovitură liberă, dar a ratat execuția din 5 metri, singur cu portarul, și a trimis greșit, peste poartă. În minutul 90, Marian Cristescu a primit tot o centrare dintr-o lovitură liberă executată de pe cealaltă parte și, tot de la aproximativ 5 metri, Cristescu a reluat cu capul, dar nici el nu a reușit să trimită în poartă.

Așadar, remiză albă la Chiaj­na, iar Concordia urcă pentru moment deasupra locurilor retrogradabile, cu 23 de puncte, la un punct în spatele „suratei” întru suferință, FC Voluntari.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.402