Se poate spune că, la vârf, în clubul ilfovean s-a produs un adevărat cutremur. Aproape toți responsabilii din staff-ul tehnic au fost puși „pe liber”, în tentativa de a da echipei un suflu nou în viitoarea ediție de campionat și pentru a nu mai repeta experiența din ultimul play-out.

Daniel Oprița, noul antrenor

Așadar, Daniel Oprița este antrenorul ales de Florentin Pandele pentru a-i lua locul lui Adrian Mutu, „Briliantul” căzut în dizgrație.

Oprița, care în sezonul trecut a antrenat-o în prima parte a campionatului pe Juventus București, îl va avea consilier pe Gabi Popescu, jucător important al României la Mondialul din 1998. Fostul stelist Florentin Dumitru va fi director sportiv, iar un alt membru din staff va fi Iulian Miu. Ioan Andone a fost numit manager general al echipei, cu atribuții de director tehnic. „Am acceptat oferta de a veni la Voluntari, este o nouă provocare pentru mine, cred că mă pricep după atâția ani de experiență. S-ar putea să mai fac și greșeli, dar voi căuta să fac cât mai puține. Va fi un nou început pentru FC Voluntari, după sezonul trecut, care nu prea e de comentat: după două trofee, a fost o totală dezamăgire sfârșitul de campionat. Voi avea foarte mult de muncă. (…) Din fericire pentru mine, foarte mulți antrenori de aici sunt foștii mei elevi și cred că voi avea o colaborare foarte bună. (…) Trebuie să stabilim un lot de jucători care vor pleca în Slovenia. E destul de greu, pentru că sunt foarte mulți jucători la sfârșit de contract” , a declarat Ioan Andone la conferința de presă organizată de FC Voluntari, luni, 25 iunie.

Interesant faptul că, toți membrii stafului tehnic vor avea domiciliul în orașul Voluntari, Andone însuși anunțând că și-a mutat domiciliul aici, pentru a fi mai aproape de noul loc de muncă și de echipă.

Adrian Mutu nu a demisionat!

Momentan, nici Mutu, nici staff-ul său nu au demisionat. Aceștia au transmis conducerii că nu vor să plece, având în vedere faptul că și-au îndeplinit obiectivul, salvarea echipei de la retrogradare. Totuși, clubul le-a trimis notificări prin avocați pentru a-i convinge să-și rezilieze contractele.

„Briliantul” nu s-a lăsat mai prejos și a transmis, tot prin intermediul avocaților, că nu poate să-și dea demisia! El e nemulțumit pentru că nu a fost înștiințat de nimeni din conducere că va fi dat afară, toate informațiile apărute în ultima vreme fiind căpătate din presă!

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.408