(AFIR) anunță că în luna iulie se vor deschide liniile de finanțare cu maximă căutare la fermierii români – instalarea tinerilor fermieri și investiții în exploatațiile agricole.

Conform propunerilor formulate în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, în cursul lunii iulie 2018 se vor deschide noi sesiuni de primire a proiectelor pentru submăsura (sM) 1.2 „Sprijin pentru activităţi demonstrative şi de informare”, sM 3.1 „Sprijin pentru participarea pentru prima dată la schemele de calitate”, sM 4.1 „Investiţii în exploataţiile agricole” , sM 4.2 „Sprijin pentru investiţii în procesarea și ­marketingul produselor agricole”, sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, sM 19.3  „Pregătirea şi implementarea activităţilor de cooperare ale GAL”, comp. A și B.

Pentru submăsura 6.1 Sprijin pentru insta­lare tineri fermieri, de exemplu, alocarea propusă pentru 2018 este extrem de mică, 11 milioane de euro.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.410