Magie, muzică, dansuri, teatru, jocuri și foarte multe surprize au fost pregătite de Primărie și Consiliul Local pentru a sărbători copiii din Afumați, în cel mai frumos mod posibil, cu prilejul zilei de 1 Iunie. Mickey Mouse, Kitty, Buburuza și Rainbow Dash sunt doar câteva dintre personajele care i-au purtat pe micii sărbătoriți într-o fascinantă călătorie, care le-a adus pe chipuri zâmbetul cald și iubitor al copilăriei, timp de două zile. Ca în fiecare an, bucuria le-a fost adusă de edilul comunei, Gabriel Dumănică, și  de membrii Consiliului Local care au ținut neapărat să le ofere, în dar, o sărbătoare magică.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, nr. 454, ediția print

Afumați, sâmbătă 1 și duminică, 2 iunie. Amenajat frumos, terenul Școlii Gimnaziale nr. 1 din localitate a fost transformat într-un ținut de basm care îndemna tot mai mult la o incursiune în lumea poveștilor. Pe o vreme frumoasă ca sufletele lor inocente, în cele două zile petrecute pe tărâmul bucuriei de la Afumați copilașii au respectat o singură regulă: distracția și voia bună. Printre baloanele colorate, copii de toate vârstele au urcat pe scena amenjată în aer liber, au cântat, au dansat pe ritmuri pline de antren alături de personajele din desenele animate pe care le îndrăgesc cel mai mult, s-au distrat și s-au amuzat urmărind actorii de la Teatrul Zburdălici, care au dat glas poveștii pline de culoare și veselie intitulate „Duelul muzical între generații”. De altfel, din această piesă de teatru copiii au învățat că muzica este frumoasă la orice vârstă și că oricine poate să asculte, să cânte și să compună muzică deosebit de frumoasă. La rândul lor, iubitorii de porumbei au putut  admira zeci de porumbei, câștigători ai multor concursuri de profil interne și internaționale, aparținând Asociației Columbofile Afumați, aduși de Tudor Niculae, fondatorul asociației.

Spectacole, jocuri, clipe de fericire

Pasionații de pictură sau de alte activități creative și recreative au avut la dispoziție ateliere de creație, inclusiv de pictură și gastronomie. Sub cerul liber, iubitorii de mișcare s-au întrecut în  demonstrații sportive. Sub privirile fermecate ale copiilor, micii artiști ai comunei și-au etalat talentul la dans și muzică, susținând adevărate spectacole de neuitat. Pe tot parcursul programului, copiii s-au bucurat de ei înșiși și unii de alții. De altfel, programul de la Afumați a atins până și sufletele adulților împovărați de greutățile cotidiene, care au re­trăit din nou copilăria, intrând cu ușurință în jocurile și buna dispoziție ale juniorilor. „Am venit cu nepoțeii. M-au rugat să-i aduc aici pentru că părinții sunt la serviciu și nu puteam să-i dezamăgesc. Constat că făceam o mare greșeală dacă refuzam și-i țineam în casă. Spectacolele și jocurile care se desfășoară acum în aer liber le dezvoltă numeroase abilități. Și cel mai important, este clipa lor de fericire. Acestea sunt momentele de neuitat pe care le vor prețui peste generații”, ne-a mărturisit o bunicuță, încântată de modul în care edilul și autoritățile locale au ales să-i sărbătorească pe copii.

Micii câștigători au fost premiați 

„Suntem mai multe trupe pentru copii care asigurăm animația. Gâdilicea și Trupa lui Biluță sunt doar două dintre ele. Noi, cei care dăm viață personajelor Mickey Mouse, Kitty și Rainbow Dash, suntem doar o mică parte din Trupa Gâdilicea care va distra copiii de la Afumați, în această zi frumoasă. Am venit special ca să facem copiii fericiți. Pentru noi acesta nu este un job, ci o împlinire sufletească. Să vedem copiii zâmbind, ne încălzește sufletul. În cadrul programului avem jocuri interactive, curse cu saci, sărituri peste obstacole, jocuri de creativitate în care le sporim câmpul vizual și le lărgim orizontul de observație, concursuri de dans, concursuri de jaloane. Fiind mai multe generații, adaptăm jocurile pentru fiecare categorie de vârstă în parte. Copiii sunt încântați, pentru că sunt înconjurați de personajele pe care le admiră și-i inspiră. Și, pentru că ne place să creăm o poveste, le-am cumulat pe toate într-o poveste frumoasă care îi obligă să găsească o comoară. La finalul programului, din comoara respectivă, celor care au avut rezultatele cele mai bune le oferim premii care constau în bomboane, abțibilduri, stickere, insigne, cupe, medalii și diplome din partea Trupelor Gâdilicea și Biluță”, ne-a spus un reprezentant al Trupei Gâdilicea.

Încă o aniversare rafinată

Ca în fiecare an, primarul Gabriel Dumănică și membrii Consiliului Local și-au întâmpinat micii sărbătoriți într-o atmosferă de poveste, cu numeroase momente frumoase încununate și cu daruri dulci. De 1 Iunie, fiecare copil din comuna Afumați a avut la discreție înghețată, ciocolată, vată de zahăr pe băț, sucuri și tot felul de dulciuri pentru toate gusturile. Cele mai iubite deserturi ale copilăriei au împlinit visul sărbătoriților. „Îmi plac castelele gonflabile, paintball-ul, simulatorul auto, tunelul verde, capcana de tigri și toate jocurile copilăriei. Ascult muzică, dansez, dar cel mai mult admir păpușile Muppets, pentru că sunt vesele și transmit un mesaj special, folositor în viața de zi cu zi. Cu ajutorul lor, înțeleg mai bine muzica. Pentru mine o surpriză frumoasă o reprezintă și atelierele de creație unde pot să pictez peisaje din natură și tot ce vreau eu”, ne-a spus Adrian C., un băiețel de numai nouă ani care se bucura din plin de micile frumuseți ale  copilăriei.

La mulți ani, copii!

„Conform hotărârii Consiliului Local, evenimentele dedicate Zilei Internaționale a Copilului se desfășoară pe parcursul a două zile, respectiv 1 și 2 iunie. Pentru că, de la an la an copiii vin în număr tot mai mare la aceste manifestări, ne-am străduit să le pregătim un program mai amplu și mai antrenant față de anii anteriori. Este și mult mai diversificat. Fiind cel mai important eveniment ca participare și organizare după Ziua Localității, l-am pregătit de mai bine de o lună. Vrem să fie încântați și copiii, și părinții lor. De data aceasta, au ocazia să-și verifice și mai bine abilitățile și să devină cunoscuți mulți copii din comuna Afumați și din împrejurimi, pentru că în program am inclus și micii artiști ai altor comunități. Avem și copii din localitățile învecinate care învață în școlile noastre. Așadar, vor urca pe scena de la Afumați atât copiii din comuna noastră, cât și cei din alte localități. Ne bucură foarte mult faptul că avem copii din toate mediile. Pentru că sunt și mulți copilași  talentați, dar care provin din familii cu o situație financiară și materială destul de grea, îi susținem noi, Primăria și Consiliul Local. Vor fi și ei pe scenă, astăzi și mâine. Bineînțeles, vor fi și copii susținuți de părinți, de propriile familii. Aceștia vor oferi spectacole de muzică populară, disco și alte genuri muzicale. Sunt elevi cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, pe cât de drăgălași, pe atât de ambițioși și talentați. Se vor bucura și de momente de magie cu magicieni cunoscuți. Ca o noutate, pe parcursul petrecerii, îi vor întâmpina și personajele pe picioroange, care vor interacționa cu ei, alternând momentele de imobilitate cu cele de mișcare, pentru a crea emoții de neuitat. Din fericire, la acest eveniment am fost ajutați și de alți oameni, care și-au deschis sufletul pentru copiii din comuna noastră și ne-au oferit sponsorizări. De ziua lor, tuturor copiilor le doresc să fie sănătoși, să aibă părinții aproape, să poată să-i susțină și să se bucure de o copilărie frumoasă”, ne-a spus primarul Gabriel Dumănică. Și, pentru că oricât de mult am povesti, tot ar fi prea puțin pentru a descrie frumusețea Zilei Copilului de la Afumați, vă lăsăm pe dvs., dragi cititori, să vă delectați vizionând cele mai spectaculoase momente, surprinse de noi în imagini. Dar nu înainte de a ne alătura și noi, echipa Jurnalului de Ilfov, tuturor celor care ­i-au felicitat pe copii și le-au urat un sincer și călduros La mulți ani, de 1 Iunie! Să creșteți frumos și să fiți mereu cu zâmbetul pe buze!