Fosta campioană mondială şi olimpică, Andreea Răducan a fost aleasă astăzi, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică. Ea a fost votată de majoritatea participanţilor la Adunarea Generală de Alegeri care a avut loc la Ministerul Tineretului şi Sportului.

 

Din cei 43 de participanţi, membri afiliaţi Federaţiei, 42 i-au acordat Andreei votul pentru legislatura 2017-2021. Alegerile s-au desfăşurat în prezenţa ministrului Tineretului şi Sportului, Marius Dunca. În vârstă de 33 de ani, le-a cerut membrilor să-şi unească forţele pentru a aduce gimnastica acolo unde-i este locul. Fosta gimnastă îl va înlocui în următorii patru ani pe Adrian Stoica, cel care a ocupat funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică în ultimii 11 ani.

Andreea Răducan: „Gimnastica rămâne cel mai medaliat sport din România și deși acum părem cumva rătăciți”

„Un singur om nu poate schimba un sistem, de aceea vă rog să fiți alături de mine cu tot profesionalismul de care ați dat dovadă până acum. Gimnastica rămâne cel mai medaliat sport din România și deși acum părem cumva rătăciți, consider că nu am uitat cum se face gimnastica. Trebuie să fim o echipă unită. Pentru că, din păcate, această echipă s-a erodat din interior în ultimul timp. Nu mai este loc de orgolii, nu voi mai permite acuzații în spațiul public și nici exagerări, care de cele mai multe ori au fost nefondate. Și dacă va fi nevoie, vom apela și la justiție, dar eu sper să nu fie cazul. De asemenea, nu voi tolera un comportament neadecvat din partea antrenorilor. Am configurat o echipă nouă care să combine entuziasmul tinerilor cu experiența. Îmi doresc ca toți să fim responsabili pentru că este foarte mult de muncă. Și toți știm că fără muncă și disciplină nu se poate obține performanță. Veți avea în mine un partener de dialog, vreau să ascult problemele dumneavoastră, dar îmi doresc să veniți și cu soluții. Vreau să redevenim o echipă unită și să mergem cu capul sus la concursuri”, a spus Andreea Răducan, noul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică.