În aceste zile în care suntem nevoiți să petrecem mult timp în casă, neavând posibilitatea de a participa la slujbele săvârșite de preoți în lăcașele de cult, Patriarhia Română ne facilitează accesul la cărțile religioase pe care să le citim oricând, pentru hrana sufletului.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 497, ediția print

La inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, librariacartilorbisericesti.ro ne oferă acces gratuit la peste 20 de cărți de rugăciune, de teologie și de patristică. Astfel, putem citi direct de pe telefonul mobil Acatistul Intrării Domnului în Ierusalim, Acatistul Preasfintei Treimi, Rugăciuni la vreme de boală și necaz și Istoria și Acatistul Icoanei Maicii Domnului ”Bucuria tuturor celor necăjiți”, informează Basilica.ro.

Avem nevoie de întărire în credință

“Mai sunt disponibile un catehism, poezii religioase, texte duhovnicești scrise de sfinții Bisericii și cărți care tratează subiecte precum spiritualitatea Sfintelor Paști, satul românesc
sau personalitatea lui Mihai Eminescu. Cărțile de teologie pot fi accesate la link-ul de mai sus. Sau pot fi găsite în secțiunea „Cărți electronice – acces gratuit”. După ce se intră pe titlul dorit, sub descrierea cărții se va încărca formatul ei digital, cu opțiunea de vizualizare
pe ecranul complet. Aceste „merinde pentru suflet” au fost publicate online în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor, dar reprezintă un real folos și în perioada actuală, când, pentru a limita progresul pandemiei de Covid-19, oamenii stau mai mult acasă și navighează online”, scrie Basilica.ro. Lucrările sunt un sprijin real pentru noi toți, având în vedere că ne aflăm într-un moment în care, poate mai mult decât oricând, avem nevoie de întărire în credință și apropiere de Dumnezeu.

Foto: Basilica.ro