Energia distracției

 

Miercuri 31 mai, dimineața, în preajma aniversării Zilei Copilului, stadionul din Cernica a devenit amfiteatrul muzicii și distracției. Pe o scenă ridicată special pentru minunații sărbătoriți, copiii, s-au perindat vedete îndrăgite ale muzicii actuale. Verva a fost în toi. Adică, la cote maxime.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.354

cernica

Sute de elevi ai școlilor din comună – cei mai mulți veniți cu autocarele și însoțiți de profesori – au fost spectatorii cei mai voioși. Indiferent de vârste. De la cei mai

mici ai cursurilor primare, până la cei de gimnaziu. Împreună cu profesorii lor. Tineretul s-a dovedit un foarte bun cunoscător al pieselor din recitaluri și i-au secondat pe interpreți, cu o bună sincronizare.

Spectacolul a debordat de energie și  bună-dispoziție. Doar copiii de grădiniță au fost lăsați la casele lor, dar și unii dintre ei au venit la petrecerea aniversară însoțiți de părinți. Prilej și pentru cei mari să-și îmbunătățească optimismul, la scena deschisă. Iar urările de „La mulți ani” și „Să fiți cuminți copii și buni la școală”, venite din partea artiștilor, au punctat permanent desfășurarea sărbătorii.

Din grijă pentru educația copiilor

Între cei maturi, a fost prezent și primarul localității, Gelu Apostol, pe  toată durata evenimentului. Prilej bun pentru locuitorii Cernicăi să intre într-un dialog deschis cu edilul lor, pe diverse subiecte de interes imediat.

El a afirmat: „Dincolo de distracția de aici, sau de alte momente de destindere, noi, Consiliul Local și toți cei angenați în bunul mers al vieții comunei, nu avem cum să nu ne îngrijim de bunul mers al condițiilor de învățământ, pentru copiii noștri. De exemplu, ne pregătim pentru începerea noului an școlar în clădiri amenajate și renovate, după toate exigențele moderne. E cazul Șc. gimn. nr. 2 Cernica, din satul Tânganu. E pe aici dna dir. Melania Muntean și vă poate da detalii. Dar să lăsăm petrecerea de azi să-și urmeze șuvoiul și să-i admirăm pe copiii care se bucură de tot ce le-am pregătit, pentru aniversarea lor”, a conchis primarul.

La fel cu acesta, s-a aflat printre copii și vicele Florin Vasile. A împărțit cu ei porția de voie bună, servită generos de concertele interpreților.

Scena – magnetul cu vedete

Debutul reprezentărilor artistice l-a făcut Julia Jianu. În câteva vorbe, a făcut ca spectacolul să se aprindă. „Bună dimineața și La mulți ani, dragii mei!Sunteți minunați. E o zi superbă. Hai, cu mai mult antren! Aici puteți fi gălăgioși. E petrecerea dedicată vouă. Vom cânta împreună și vă vom încânta”, sunt câteva dintre îndemnurile în conformitate cu incandescența sărbătorii.

Cam așa au decurs toate intervențiile artiștilor profe­sioniști. Ele au fost primite cu ovații și participlare intensă ale publicului.

Au urmat Aurel Moga, Axinte, de la „Vacanța Mare”, Alin Oprea de la „Talisman” și tânăra Bianca Ioana Cristea, una dintre vedetele „Vocii României”.

După recitaluri, toți au fost asaltați de micii vânători de autografe, de cei care erau pregătiți de un „selfie” cu vedetele preferate sau pur și simplu voiau să fure câteva clipe de exclusivitate, în apropierea celebrității lor.

La Cernica, petrecerea pentru sărbătorirea Zilei Copilului  a fost un eveniment minunat,  care a imprimat miș­care și sunet orelor petrecute în fața scenei.