Un incident cu adevărat șocant s-a petrecut pe 23 iulie, seara, în comuna Chiajna, acolo unde doi bărbați au fost atacați cu pistoale și săbii de către membrii unei grupări interlope. Potrivit informațiilor martorilor, victimele se aflau în mașină în momentul în care au fost atacați.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 509

Bărbații s-au trezit că se trage asupra lor și, în același timp, mașina le-a fost înconjurată de către agresori, care mai apoi ­i-au atacat și cu săbii. Alina Pană, multiplă campioană la culturism și sora pasagerului, a declarat, potrivit ProTv că, fratele său și șoferul erau într-o mașină în trafic, ”conduceau, iar la un moment dat niște indivizi au început să tragă niște focuri de armă asupra lor. După ce au imobilizat mașina, i-au scos din mașină, au continuat cu focurile de armă, pe prietenul fratelui meu l-a rănit în picior, a leșinat, a intrat în comă, apoi, cu săbii, 30 de persoane au început să-l lovească și să-l taie, la fel au procedat și cu fratele meu, este tăiat la cap, la mâini, la picioare, împușcat, i-au lăsat într-o baltă de sânge. (…) Când am ajuns eu, deja erau în Salvare, cu tăieturi și ­plini de sânge. Nu știu exact de la ce s-a ajuns aici. Îmi este teamă pentru viața mea și a mamei mele”, a transmis Alina. Potrivit acesteia, fratele ei, Călin Pană, se afla în mașină împreună cu Liviu Iordan, iar cel care a inițiat atacul ar fi chiar verișorul fraților Pană, Costel Raiciu, care a ieșit din închisoare în urmă cu un an. “Costel ­Raiciu este un fost deținut, a fost condamnat pentru tentativă de crimă, este un criminal, pentru că ulterior persoana pe care a bătut-o a murit, la interval de 2 săptămâni, însă el a fost condamnat doar pentru tentativă de crimă. A executat 9 ani, a fost eliberat acum un an de zile și s-a aliat cu mai multe clanuri interlope destul de influente, alături de el a fost vărul lui, Sorin Raiciu, Luca Bogdan, frații Titera și încă 30 de persoane pe care nu le știu”. Alina a adăugat că nu cunoaște cauza conflictului, dar surse din anchetă spun că întregul scandal ar fi de fapt între clanurile Iordan și Raiciu și ar fi pornit din motive electorale, pentru că fiecare ar susține alt candidat la primărie.

Potrivit ProTv, Liviu Iordan împreună cu fratele său, care sunt liderii clanului cu același nume, au fost trimiși în judecată de procuroii DIICOT după ce au fost arestați în celebrul dosar privind furtul de arme din unitatea militară de la Ciorogârla. Unul dintre cei doi bărbați atacați este fratele multiplei campioane la culturism, Alina Pană, acesta fiind transportat de urgență la spital.

Poliția cercetează

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a comunicat că, ”la data de 23 iulie, a.c, în jurul orelor 19.10, IPJ Ilfov a fost sesizat prin apel 112 de către un bărbat, cu privire la izbucnirea unei altercații între mai multe persoane, pe o stradă din Chiajna și ca o persoană este căzută la pământ. La fața locului s-au deplasat imediat 4 echipaje de poliție din Chiajna împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, pentru efectuarea de activități specifice și luarea măsurilor legale. De asemenea, la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Ilfov, precum și un echipaj de jandarmi. Polițiștii au găsit la locul faptei doi bărbați, cu vârste de aproximativ 35 de ani, care ar fi fost agresați fizic și care au fost transportați cu ambulanța la o unitate medicală din București, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Persoanele bănuite de săvârșirea faptei nu au fost găsite la fața locului, însă acestea au fost identificate de polițiștii ilfoveni. Din relatările preliminare ale persoanelor transportate la spital, au reieșit anumite date privind o posibilă folosire de armă. În acest context, precizăm că din verificările specifice desfășurate până în prezent nu au rezultat elemente certe și concludente care să conducă la concluzia că au fost folosite arme. De asemenea, din activitățile specifice desfășurate de polițiști, s-a stabilit faptul că autoturismul uneia dinte persoanele vătămate prezintă distrugeri la geamurile portierelor din față. În cauză, a fost întocmit dosar penal în care cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere, urmărirea penală fiind sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. În continuare, polițiștii ilfoveni efectuează activități specifice pentru identificarea și depistarea tuturor persoanelor participante la eveniment, cât și pentru stabilirea cu certitudine a situației de fapt și de drept, și, în consecință, pentru luarea măsurilor legale care se impun”.

Călin Pană, împușcat în cap

Sâmbătă, la două zile de la incident, Alina Pană a postat pe Facebook un filmuleț cu fratele său, la spital. ”Ambele mâini i-au fost rupte, împușcat în cap, 12 cm tăiat cu sabia. Nu își mai amintește că a fost împușcat, dar medicii au confirmat că este împușcat în cap. Ăsta e motivul pentru care leșina… iar încerca să se ridice, și leșina din nou fără a fi lovit. De la loviturile multiple cu răngi, are un hematom foarte mare la cap. (…). Starea fratelui meu se poate agrava în orice clipă. (…) Vreau să se facă dreptate și criminalii să fie încadrați corespunzător. Pentru tentativă de omor, nu pentru lovituri și deranjarea ordinii publice”.

Două persoane date în urmărire națională Polițiștii ilfoveni au anunțat darea în urmărire națională a doi bărbați bănuiți de comiterea infracțiunii de tentativă la omor calificat, respectiv:

RAICIU COSTEL CONSTANTIN, născut în Germania, pe 01.07.1989, cetățenie română, domiciliat în comuna Chiajna, pe aznumele căruia Tribunalul Ilfov a emis la data de 26.07.2020 un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile și,

RAICIU SORIN, născut în sectorul 1 București, pe 26.06.1989, cetățenie română, domiciliat în comuna Chiajna, pe numele căruia Tribunalul Ilfov a emis pe 26. 07.2020 un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

”În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii ilfoveni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, și având în vedere probatoriul administrat, în cauză a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor, astfel că cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere. A fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale cu privire la 4 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor calificat și tulburarea ordinii și liniștii publice. Pe 25 iulie a.c. au fost efectuate 4 percheziții la domiciliile a 4 bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor cercetate în prezenta cauză, aceștia nefiind găsiți la adresele respective. La aceeași dată, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 2 dintre cele 4 persoane, pentru infracțiunea de tentativă la omor și a sesizat Tribunalul Ilfov, cu propunere de arestare preventivă în lipsă, față de cei doi bărbați. Pe 26 iulie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ilfov a dispus arestarea preventivă față de cei doi bărbați și a emis două mandate de arestare preventivă în lipsă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii tentativă la omor calificat. La aceeași dată, polițiștii ilfoveni au efectuat activități specifice în vederea executării celor două mandate de arestare preventivă în lipsă și întrucât persoanele în cauză nu au fost găsite la domiciliu, acestea au fost date în urmărire, la nivel național. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere, urmărirea penală fiind în competența exclusivă a procurorului de caz din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov”.