Un bărbat acuzat că a furat diamante și inele în valoare de peste 5 milioane de euro dintr-un magazin de bijuterii din Franța a fost arestat preventiv de Tribunalul Prahova, pentru constituirea unui grup infracțional organizat și furt calificat.

Bărbatul a reuşit să fure din magazinul de bijuterii din Franţa două diamante şi două inele cu diamante şi piese preţioase, potrivit News.ro.

În urma descinderilor, unul dintre cele două inele cu diamante şi piese preţioase furate a fost recuperat, iar opt persoane au fost duse la audieri.

”În urma investigaţiilor făcute în cauză a rezultat că, în 30 decembrie 2016, principalul suspect, un bărbat, de 42 de ani, din Bucureşti, s-ar fi prezentat la magazinul de bijuterii ca fiind specialist în bijuterii, gemolog, folosind un nume fals. La momentul respectiv, acesta ar fi reuşit să substituie bijuteriile faţă de care îşi manifestase interesul de a le cumpăra, cu nişte copii ale acestora”, arată DIICOT.

Procurorii precizează că bărbatul ar fi fost ajutat de doi cetăţeni sârbi, bijuteriile fiind apoi împărţite între aceştia.

”Pentru comercializarea inelului cu diamant şi a pietrelor preţioase românul ar fi intrat în contact cu doi cetăţeni belgieni şi unul israelian, fără ca tranzacţia să se realizeze”, mai arată DIICOT.

Bucureşteanul a fost iniţial reţinut de DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat, iar apoi Tribunalul Prahova a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de acesta.

De asemenea, o altă persoană bănuită de implicare în acest caz a fost pusă sub control judiciar, pentru tăinuire, iar alte şase persoane sunt cercetate de DIICOT tot pentru tăinuire.