˜ Investițiile trebuie să permită dezvoltarea armonioasă a localității

Primarul comunei Snagov, Marian Oancea, ne-a declarat că se străduiește ca, indiferent de problemele provocate de pandemia de coronavirus sau alte motive care ar putea bulversa activitatea administrației, să ducă la bun sfârșit toate proiectele de investiții programate pentru acest an. Mai mult, edilul a subliniat că programul lucrărilor poate demonstra în orice moment că gospodărirea comunei nu se face cu scop electoral, ci în interesul cetățenilor.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 509

Lucrările de investiții pentru modernizarea infrastructurii rutiere sunt prioritare pentru Snagov. Mai ales că vremea este prielnică, iar cetățenii au nevoie de cât mai multe căi rutiere moderne și sigure.

Primarul Marian Oancea ne-a anunțat că sunt în curs de finalizare lucrările pe strada Drumul Țarinei, din Tâncăbești, aceasta fiind o stradă pe care nu sunt atât de multe case, dar este o stradă care scurtează din drumul cetățenilor, pentru că permite conducătorilor auto să întoarcă pe drumul național. ”Cetățenii nu mai sunt nevoiți să meargă până în Ciolpani să întoarcă și de altfel în zonă nu mai au voie să întoarcă altfel, pentru că s-au produs foarte multe accidente. Cum de altfel se știe, suntem preocupați de siguranța cetățenilor, o dovadă foarte clară ­fiind aceea că am montat și cele două pasarele, iar în curând vom monta și lifturi la aceste pasarele, pentru a facilita accesul cetățenior”, ne-a spus primarul Marian Oancea.

El a explicat că strada Drumul Țarinei a fost pietruită în urmă cu mai mulți ani, iar acum, în sfârșit, este asfaltată. Lățimea străzii nu este foarte mare, respectiv 4 metri. Dar primarul ne-a explicat că s-a luat decizia ca strada să fie asfaltată astfel pentru că ulterior se vor introduce rețele de alimentare cu apă și canalizare și nu se dorește deteriorarea ei. Strada va avea 2 alveole de așteptare, în situația în care se întâlnesc două autovehicule mari. ”Pentru două autoturisme mici nu este nicio problemă, pot trece unul pe lângă celălalt, dar în situația în care se întâlnesc două mașini mari, se poate descurca traficul și în felul acesta”, ne-a spus primarul.

După finalizarea străzii Drumul Țarinei, cu o lungime de 1,7 km, urmează asfaltarea altor două căi rutiere importante. Este vorba despre străzile Anatol Vieru și Cornel Țăranu, pe partea cealaltă, spre Periș. ”Cele două sunt tot străzi care vin în ajutorul cetățenilor care stau pe partea aceea a drumului județean și vor să aceseze locuințele fără să mai fie nevoiți să meargă până în Ciolpani. În acest fel scurtăm foarte mult timpul de deplasare a conducătorilor auto, scurtăm foarte mult costurile, consumurile și ajutăm chiar și cetățenii care au terenuri în zona aceea. Ei pot astfel să le vândă mai ușor și, evident, să le acceseze mai ușor”, a precizat Marian Oancea.

În fiecare moment sunt demarate noi lucrări

Primarul a subliniat că se poate observa faptul că se lucrează permanent pentru comunitatea snagoveană. ”Comuna se dezvoltă, după cum vedeți, suntem în plin proces de dezvoltare, pe toate fronturile. Venim cât de curând cu noi relizări importante la nivel de comună. Aș dori să observați că asfaltarea aceasta se realizează la sfârșitul lunii iulie și, după cum știți, noi aveam preconizate alegerile locale în luna iunie. Din cauza pandemiei de coronavirus, acestea au fost amânate. În consecință, nu facem aceste asfaltări pentru campanie electorală. Să nu se înțeleagă că muncim în perioada de campanie. Asfaltările ar fi trebuit să înceapă în primăvară și le-am amânat. De altfel, acum este o perioadă propice pentru asfaltare, foarte bună din punct de vedere meteorologic”, a precizat Marian Oancea.

Vorbind despre lucrările importante pentru comunitatea snagoveană și nu numai, având în vedere numărul mare cetățeni care vin pentru agrement în zonă, primarul a dorit să semnaleze o altă realizare importantă pentru traficul rutier, obiectiv care a evidențiat și spiritul întreprinzător al omului gospodar care știe să își negocieze beneficiile pentru comunitatea sa. Mai exact, în zonă se va construi un centru comercial Lidl în dreptul căruia s-a realizat un sens giratoriu datorită căruia traficul a fost fluidizat semnificativ, accesul fiind mult mai facil.

”Pentru sensul giratoriu, când au venit cei de la LIDL, la începutul întâlnirilor, condiția mea de a semna autorizația de construcție a fost de a construi acest sens giratoriu. Știm cu toții că este vorba despre un centru comercial mare și funcționarea lui înseamnă automat creșterea numărului de autoturisme în zonă, deci aglomerație. Dacă nu s-ar fi realizat acest sens giratoriu, am fi ajuns să blocăm intersecția cu autostrada și drumul care duce spre Snagov și Ghermănești. Investitorii au înțeles necesitatea comunei, mă bucur că au fost de acord, este o investiție în plus pentru ei, importantă, dar în felul acesta ne dezvoltăm armonios, nu ne dezvoltăm haotic”, a punctat primarul Marian Oancea.