Doi tineri au început în Suceava o afacere de proiectare şi producţie de ceasuri unicat din lemn într-o mansardă, apoi s-au mutat la Cluj-Napoca şi au reuşit să ajungă anul trecut la o cifră de afaceri de 130.000 de euro.

Ceasurile unicat sunt unisex iar clientul îşi poate configura, dacă vrea, ceasul de la zero. Îşi poate alege dimensiunea ceasului, esenţa exterioară de lemn, lemnul cadranului, acele, secundarul, cureaua, cutia în care se pune ceasul, gravura personalizată de pe spatele ceasului şi de pe cutie. Ceasul se poate, astfel asorta cu stilul vestimentar.

Confecţionate din lemn de esenţe exotice, ceasurile au o duritate foarte ridicată. Lemnul pentru producerea lor este importat din străinătate și sunt folosite esențe precum abanosul, măslinul, lemnul vieţii, cedru, cocobolo, bocote și ziricote.

Diferenţa dintre un ceas metalic şi unul din lemn constă în greutate, cel din lemn este mai uşor, nu depăşeşte 35 de grame. Orice contact metalic cu pielea este elimoinat. La nivel de design, ceasurile din lemn conferă unicitate, chiar dacă se cumpară două ceasuri din aceeaşi esenţă lemnoasă ele sunt diferite,fiecare fiind unicat. Mecanismul folosit în ceas este elveţian, quartz, pe baterie, sunt placate cu aur şi au cinci rubine, adică sunt de mare precizie. Se folosesc doar materiale premium, cristal safir pentru geamul ceasului, adus pe comandă din Hong Kong, iar curelele din piele din Italia. Ceasurile din lemn sunt rezistente la apă, precizază mediafax.

Pentru anul 2017, cei doi tineri îşi propun lansarea unui smartwatch şi a unui ceas automatic, tot din lemn.