Primarul Marian Oancea caută soluţii pentru a le permite snagovenilor să aibă cât mai multe zone de acces la lac

Așa cum obișnuiește să ne spună, de fiecare dată când poposim în comuna Snagov, primarul Marian Oancea este preocupat permanent de modul în care sunt îngrijiți cei ”cinci copii ai săi” din administrație, adică cele cinci sate: Snagov, Ghermănești, Tâncăbești, Ciofliceni și Vlădiceasca. Pentru toate aceste localități, Primăria Snagov continuă în anul 2019 proiectele de investiții care vor permite creșterea gradului de  confort și siguranță pentru cetățenii comunei.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 444

La cea mai recentă întâlnire cu primarul comunei Snagov, Marian Oancea, am aflat că și în acest an continuă proiectele de investiții menite să îmbunătățească infrastructura. Ceea ce se traduce în primul rând prin modernizarea străzilor și dezvoltarea rețelelor elec­trice.

Trei străzi moderne pentru satul Vlădiceasca

Pentru anul 2019, administrația comunei Snagov a prevăzut modernizarea a trei străzi în satul Vlădiceasca. Vor fi astfel asfaltate: strada George Enescu, care are o lungime de 1,8 kilometri și o valoare de investiții de 2.123.849 lei, apoi strada Nottara, cu o valoare de 586.882 lei și strada Renașterii, cu o valoare de 351.369 lei. ”Pentru strada George Enescu este necesară organizarea unei licitații publice. Celelalte două străzi pot fi modernizate prin încredințare directă. Strada George Enescu se află într-o stare deplorabilă, este asfaltată dar asfaltul arată ca o felie de pâine, mânjită cu puțină margarină. La fel arată și strada Nottara. Pe această stradă se mai poate circula doar din cauza faptului că nu a fost folosită prea mult. Cât espre strada Renașterii, aceasta este doar pietruită. Acestea sunt principalele străzi din satul Vlădiceasca pe care dorim să le modernizăm cât mai rapid”, ne-a spus edilul Marian Oancea.

În Ciofliceni: străzi, rețele electrice și un parc pentru copii

Pentru Ciofliceni, avem ambiții destul de mari, ne-a mai spus primarul. Pe strada Ștefan cel Mare se va face o extindere de asfaltare de circa 200 de metri. ”Pe strada Ștefan cel Mare funcționează un centru SPA care aduce  plus valoare, o dezvoltare foarte frumoasă a comunei. Centrul de sănătate este foarte căutat de cetățenii din București și nu numai. Este un loc foarte frumos. Avem de făcut o extindere de aproximativ 200 metri de asfaltare pe strada Ștefan cel Mare care să faciliteze accesul la acest centru, valoarea investiției ­fiind de 188.510 lei”, ­ne-a spus edilul. Pe lista modernizărilor din acest an se află și asfaltarea străzii Ion Vodă, cu o lungime de 437 metri și o valoare a investiției de 353.996 lei, cât și strada Ștefăniță Vodă, cu o lungime de 605 metri și o valoare a investiției de 494.099 lei. Pentru aceste străzi se așteaptă ca în scurt timp să fie eliberate autorizațiile de construcție.

Intențiile de modernizare a satului Ciofliceni, pentru acest an, includ și reabilitarea parcului unde urmează să fie aduse echipamente noi de joacă pentru copii.

O altă prioritate pentru Ciofliceni este extinderea rețelei electrice. ”Avem depusă do­cu­mentația pentru extinderea rețelei electrice pe strada Cantacuzino, pentru o lungime de 2 kilometri. Valoarea extinderii, conform studiului de fezabilitate, este de 90.742 lei, cu o contribuție din partea primăriei de 23.581 lei, iar pe strada Alexandru Ioan Cuza studiul de fezabilitate indică 63.671 lei, cu o contribuție din partea primăriei de 37.685 de lei, pentru o lungime de aproximativ 1 kilometru”, a precizat primarul.

Mai multe ieșiri la lacul Snagov

Proiectele anului 2019 înseamnă și îmbu­nătățirea zonelor de divertisment. Primarul Marian Oancea ne-a spus că există ambiția autorității locale de a mări numărul de ieșiri la lacul Snagov. ”Acestea aproape că nu mai există, motiv pentru care dorim să găsim soluții cât mai multe pentru a permite accesul la lac prin pontoane, unde oamenii să se poată bucura de această frumoasă zonă”, spune primarul.

Astfel, în satul Vlădiceasca este prevăzută realizarea unei o ieșiri la apă, un ponton comunal și un parc pentru copii. Singura problemă a acelui parc este că Primăria Snagov nu dispune de nicio suprafață în care să poată fi realizat acel parc, de care să se poată bucura copiii din satul Vlădiceasca.”Căutăm să vedem cine ar fi dispus să ne cedeze o suprafață de 200 metri pătrați pentru copiii din parcul Vlădiceasca. În Ciofliceni, ne bucurăm de o suprafață de 2.000 metri, cum o cunosc localnicii din satul Ciofliceni, la ”școala veche” sau ”grădinița veche”. Acolo vrem să facem o casă de oaspeți a comunei Snagov, un fel de ieșire la lacul Snagov”, ne-a spus primarul Marian Oancea.

Terenul din Ciofliceni are o ieșire generoasă la lacul Snagov, de circa 30 metri deschidere. Acolo se doreștea realizarea unui ponton comunal. ”Intenționăm să cumpărăm și câteva bărci pentru a face un pachet turistic, de o zi, după modelul din Delta Dunării. Doritorii vor putea achiziționa pachetul turistic și vor putea vizita frumusețile Snagovului, mănăstirea Snagov, Palatul Snagov, restaurantele și poate chiar și pădurea Snagov. Se vor putea organiza plimbări prin pădure pentru doritori, cu căruța. Există deja un proiect în acest sens, iar valoarea totală a investiției este de 2.164.000 lei. Va fi o investiție multianuală, dar important este să dăm startul. Practic l-am dat anul trecut, deoarece am împrejmuit terenul cu un gard de beton, am igienizat curtea. Anul acesta continumăm cu pontonul și urmează clădirea. Sunt convins că va fi ceva deosebit”, ne-a mai spus primarul, care ne-a dezvăluit că va fi construită și o piscină, unde va fi angajat un instructor, iar toți copiii din Snagov vor putea beneficia de cursuri de înot gratuite, de ințiere, de consolidare și de ce nu, chiar de performanță. ”Să fie oaza noastră, a comunei Snagov, către mai bine și către lacul Snagov”, a subliniat Marian Oancea.