Vicepreşedintele CJ Ilfov Rizia Tudorache a verificat, săptămâna trecută, stadiul lucrărilor care se efectuează la Spitalul de Psihiatrie ”Eftimie Diamandescu” Bălăceanca și, în discuţiile purtate cu cei din conducerea unităţii medicale şi cu cei care realizează lucrările de reabilitare şi modernizare, a primit asigurări că proiectul se încadrează în termenele agreate.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 500

”După cum am văzut cu toții în ultima perioadă, spitalele înseamnă viață. Fie că vorbim despre spații pentru desfășurarea activităților, aparatură de specialitate sau personal medical, toate reprezintă factori esențiali pentru asigurarea condițiilor necesare în tratarea diferitelor afecţiuni”, a spus Rizia Tudorache, vicepreşedinte CJ Ilfov.
Lucrările la Spitalului de Psihiatrie ”Eftimie Diamandescu” Bălăceanca au început în aprilie 2019. Clădirile vor fi consolidate şi reabilitate termic, vor fi înlocuite integral reţelele de gaze şi canalizare. Pavilioanele vor fi reîmpărţite, se vor mări saloanele şi vor fi dotate cu grupuri sanitare proprii, cu mobilier şi paturi noi. La finalul lucrărilor de reabilitare, pacienţii
vor avea parte de condiţii de tratament, recuperare şi cazare la nivelul normelor europene. Modernizarea era necesară deoarece vechimea medie a pavilioanelor este de 50-60 de ani. Peste 28 de milioane de lei au fost alocate proiectului, prin Programul Național de Dezvoltare Locală şi de la bugetul CJI.