Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) propune numirea lui Mihai Neşu ca ambasador onorific al României în Olanda, se arată într-un comunicat al FADERE.
‘’Ieri, 19 februarie 2012, poporul olandez şi-a manifes­tat încă o data simpatia faţă de români, pregătind o coregrafie impresionantă cu ocazia aniversării zilei de naştere a lui Mihai Neşu, pe stadionul Utrecht, în prezenţa a peste 20.000 de suporteri olandezi care au intonat imnul şi au fluturat steagul României cu mult respect faţă de această ţară. Notorietatea de care se bucură Mihai Neşu în Olanda este o oportunitate pe care România trebuie să o valorifice în vederea susţinerii pentru intrarea în spaţiul Schengen’’, se arată în comunicatul FADERE.
Totodată, preşedintele FADERE, Daniel Tecu, este de părere că poziţia Guvernului Olandez privind menţinerea votului negativ dat României în vederea aderării la Schengen, arată doar interese politice conjuncturale, ‘’ale unui partid extremist aflat la guver­nare’’, iar aceasta nu ex­primă voinţa poporului olandez, având în vedere ma­nifestarea de duminică de la Utrecht.
‘’Federaţia Asociaţiilor de români din Europa sprijină numirea lui Mihai Neşu în funcţia de ambasador onorific al României în Olanda. Românii din Diaspora sunt alături de România şi de Mihai Neşu şi-i urează pe această cale un sincer şi călduros La mulţi ani’ şi însănătoşire grabnică’’, se mai arată în comunicat