HANDBAL. Cristina Neagu (foto), transferată la Buducnost Podgorica în vară, consideră că cel mai important lucru după perioada îndelungată de absenţă din cauza accidentărilor și operaţiilor la genunchi și umăr este să fie sănătoasă, să se bucure de handbal și să dea tot ce poate pe teren. Cristina Neagu s-a transferat de la campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, desfiinţată în această vară, la campioana Muntenegrului, Buducnost Podgorica, pentru care a debutat săptămâna trecută în Liga Campionilor, cu patru goluri și patru pase decisive, în meciul câștigat cu echipa poloneză MKS Lublin (31-19).


TENIS. Perechea Florin Mergea/Oliver Marach (România/Austria), cap de serie numărul 4, a câștigat proba de dublu din cadrul turneului challenger de la Rennes (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 64.000 de euro, informează site-ul oficial al competiţiei. Mergea și Marach au învins, în finală, cu scorul de 6-4, 3-6, 10-7, după o oră și 24 de minute, cuplul Nicholas Monroe/Simon Stadler (SUA/Germania), cap de serie numărul 3. Pentru succesul de la Rennes, Florin Mergea și Oliver Marach vor primi 100 de puncte în clasamentul de dublu și un cec în valoare de 3.950 de euro.


atletism. Consiliul Federal al Federaţiei Române de Atletism a validat propunerea președintelui Sandu Ion de numire a lui Florin Florea în funcţia de secretar general, post rămas vacant după încetarea relaţiilor contractuale cu Cătălin Ganera. De asemenea, s-a înaintat membrilor Consiliului Federal propunerea unei noi organigrame a federaţiei, care prevede, printre altele, înfiinţarea posturilor de directori ai lotului olimpic, celui de seniori și tineret, respectiv, de juniori.