Peste 528 de poliţişti ilfoveni vor desfăsura acţiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru combaterea faptelor antisociale, pentru ca toţi cetăţenii să petreacă în linişte perioada minivacantei  de 1 mai.

Poliţiştii structurilor de ordine publică şi formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Ilfov vor fi la datorie pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, apărarea patrimoniului public şi privat şi vor acţiona pe drumurile naţionale şi judeţene pentru prevenirea accidentelor şi a ambuteiajelor rutiere precum şi pentru fluidizarea traficului rutier.

În această perioadă, dintre polițiștii care acționează, 318 sunt de ordine publică, 210 de poliţie rutieră şi 189 de la alte structuri, vor acţiona pentru preîntâmpinarea producerii oricăror evenimente negative în această perioada, în care se estimează o afluenţă mare de public către zonele turistice, de agrement şi a parcurilor.

Totodată, numărul patrulelor care vor acţiona zilnic este de 53, iar poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumuri naţionale, utilizând, în medie, zilnic, 10 aparate radar.

Poliţia Ilfov face recomandări pentru o vacanţă lipsită de evenimente neplacute:

– evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate;

– manifestaţi  răbdare şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură;

– deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi provocărilor altor persoane;

– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;

– păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în buzunarul de la spatele pantalonilor!

– când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul sau geanta cu bani si telefon, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima vreunei înscenări a unui hoţ!

– nu lăsaţi niciodată la vedere în autoturism telefoane mobile, laptop-uri, genţi, pungi de cadouri, acestea pot reprezenta adevărate tentaţii pentru hoţi!

– când plecați de la domiciliu, închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie. Dacă este posibil, asiguraţi-vă locuinţa cu cameră video de supraveghere care să funcţioneze în permanenţă;

– nu consumaţi băuturi alcoolice dacă intenţionaţi să conduceţi autovehicule;

– respectaţi indicaţiile forţelor de ordine şi ale poliţiştilor care dirijează traficul rutier;

– adoptaţi un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi la trafic.

NU ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, dacă sunteţi martorii săvârşirii unor fapte antisociale.