Un caz incredibil se desfăşoară de ceva vreme în comuna Chitila, judeţul Ilfov. Milica Domnicu, o doamnă care a câştigat prin concurs un post de poliţist comunitar este batjocorită de primarul Emilian Oprea deşi instanţa de judecată a dispus ca respectiva doamnă să fie

De când s-a întronat primar, lui Emilian Oprea i se pare că pământul se învârte în jurul Soarelui numai pentru că aşa vrea el, edilul. Nimeni şi nimic nu poate contraveni convingeri­lor primarului şi chiar dacă se întâmplă o astfel de blasfemie cel care îndrăzneşte să înfrunte divinitatea comunei este aspru înfierat şi catalogat degrabă ori nebun periculos, ori nesimţit. Oprea şi-a găsit însă naşul în persoana doamnei Milica Domnicu, acum în vârstă de 47 de ani, fost ope­rator chimist. În decem­brie 2008 aceasta a participat la con­cursul organizat pentru ocuparea unui post de poliţist comunitar în  Chitila. Milica Domnicu a trecut cu succes examenul psihologic şi cel medical, a trecut şi de proba sportivă, iar la proba scrisă, de legislaţie, a obţinut cea mai mare notă, reuşind să obţină şi cel mai mare ca­lificativ dintre toţi candidaţii, 9,83. Din comisie au făcut parte, conform spuselor doamnei, col. Micu, col. Mălureanu, Mogoşanu, Mitriş Cristian şi alţii. Din 28 de candidaţi, plus trei trecuţi de mână la foile de prezenţă la examene, s-au făcut ulterior 16 angajări, din care au rămas efectiv în cadrul poliţiei Comunitare numai 13 persoane. Angajările ar fi trebuit să înceapă din data de 5 ianuarie 2009, însă au fost amânate pentru iunie acelaşi an. După ce a depus nenumărate cereri, într-un târziu celei care câştigase punctajul cel mai mare i s-a răspuns  negativ: “Având în vedere că şi dumneavoastră aţi fost declarată admis în urma concursului din luna decembrie 2008, pentru ocuparea postului de poliţist comunitar, rămâneţi în evidenţă în baza noastră de date. În funcţie de situaţia economică viitoare a oraşului nostru voi decide în consecinţă.

Cu consideraţie, primar Emilian Oprea”. În acelaşi răspuns se mai preciza: “ Având în vedere constrânge­rile bugetare actuale am selecţionat pentru încadrare în serviciul poliţiei comunitare personalul strict necesar executării atribuţiilor acestei instituţii”.

Abuzul primarului dovedit în instanţă

În baza acestui răspuns Milica Domnicu s-a adresat instanţei pe contencios-administrativ la Tribunalul Bucureşti.  După ce dosarul a fost declinat la secţia a opta, conflicte de muncă şi asigurări sociale, petenta a primit o decizie favorabilă, instanţa dispunând ca acesteia să-i fie plătite drepturile salariale de la data de 3 iunie 2009 şi până în prezent, să i se facă încadrarea cu aceeaşi dată, 3 iunie 2009 şi să i se plătească daune morale în valoare de 5.000 de lei. Din motive necunoscute, primăria Chitila nu a declarat recurs. Abia atunci când aceasta a făcut la Judecătoria Buftea o solicitare pentru executare silită, primarul a cerut anularea şi suspendarea acesteia, ceea ce nu s-a aprobat, fiind vorba despre o hotărâre  definitivă, irevocabilă şi executorie. Ulterior primarul Oprea a cerut revizuirea sentinţei, respinsă şi această solicitare tot definitiv şi tot irevocabil. Cu toate acestea, nu numai că Emil Oprea nu respectă deciziile instanţei, respectiv plata retroactivă a salariilor, (re)încadrarea în muncă şi plata daunelor morale, dar nici măcar în audienţă nu o primeşte pe ce pe cea pe care o nedreptăţeşte constant de trei ani de zile. Mai mult, cu un tupeu de neam prost, Oprea o cataloghează pe Milica Domnicu drept nebună şi o bălăcăreşte în toate felurile. Şi cum toate au o limită, primarul din Chi­tila se va alege cu o plângere penală de toată frumuseţea pentru abuz în serviciu şi dacă va continua cu atitudinea recalcitrantă are toate şansele să petreacă vara la răcoare.