Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, s-a plâns de atitudiunea unor anumiţi membri ai Guvernului Grindeanu și a afirmat că are o relaţie mai proastă cu Executivul actual decât pe vremea tehnocraţilor.

Motivul nemulțumirilor lui Firea este acela că proiectele pentru care a cerut sprijin guvernamental i-au fost respinse sistematic.

„Eu am şi nemulţumirile mele personale ca primar general. Legat de reacţia unora dintre membrii Cabinetului la problemele Bucureştiului. Eu dacă solicit sprijin guvernamental nu o fac pentru mine, pentru că nu plec acasă cu acele obiective, eu am un mandat de la bucureşteni şi vreau să îl duc la bun sfârşit cu rezultate. Sunt într-adevăr surprinsă că există o reacţie ori înceată, ori de refuz din partea reprezentanţilor unor ministere, care pur şi simplu pun în dificultate Primăria Capitalei”, a declarat Gabriela Firea, la un post TV.

Primarul vrea Centura și Metroul la Capitală

Primarul general al Ca­pitalei s-a plâns că Exe­cutivul, prin anumiţi miniştri, i-a respins rând pe rând proiectele pentru Bucureşti.

„Am solicitat, după ce am făcut o analiză şi în ceea ce priveşte potenţialul finnciar, dar şi de execuţie a lucrărilor, să preluăm în administrare pentru a finaliza Centura Capitalei. Răspunsul a fost negativ. Măcar să facă ministerul ce a promis. Am solicitat la Primăria Capitalei, pentru a investi, metroul. În toată lumea civilizată, metroul este parte a transportului local. Dacă ei nu se ocupă, atunci ne ocupăm noi. Nu înţeleg de ce Metrorex ţine cu dinţii ca metroul să rămână la minister, deci la Metrorex, şi nu acolo unde îi este locul, la Primăria Capitalei, pentru a investi”, a declarat edilul.

Totodată, Gabriela Firea a mai spus că nu este normal ca primarul general al Capitalei să afle de la televizor faptul că în luna iulie se opresc staţiile de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera şi a întrebat public de ce mai este directorul Metrorex în funcţie.

Gabriela Firea cere în administrare unitățile militare dezafectate

Edilul a mai adăugat că a solicitat ca toate bazele dezafectate de pe lângă unităţile militare să fie acordate Primăriei Capitalei, pentru că doreşte construirea de cămine pentru seniori, locuinţe pentru tineri, locuinţe sociale şi de serviciu şi că nu s-a întâmplat absolut nimic, în condiţiile în care solicitarea a fost făcută acum câteva luni. De asemenea, primarul a mai cerut și salba de lacuri pentru a o putea amenaja, dar răspunsul a fost tot unul negativ. „Tot ceea ce Primăria Capitalei solicită Guvernului, cu argumente şi în scris, se izbeşte de un refuz. Nu ştiu de ce, avem o relaţie mai proastă decât pe vremea tehnoccraţilor”, a mai declarat edilul.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.354