Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh a prezentat  proiectele prioritare ale Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, in cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu primarii din județul Neamț.

 Printre aceste proiecte se găsesc și cele care își propun asigurarea a zece servicii de bază, mai ales în mediul rural. „Conform programului de guvernare, prioritatea numărul unu este asigurarea celor zece servicii de bază, în special în mediul rural, respectiv apă, canalizare, drumuri, dispensar, școală, grădiniță, creșă. Noi am adoptat deja actele normative care reglementează Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua.

Pentru perioada 2017 — 2020 ne-am programat realizarea a 5.000 obiective noi, 2.500 creșe și grădinițe și 2.000 școli care necesită autorizație de funcționare.

A doua prioritate sunt fondurile europene și, în acest sens, cu toți directorii de autoritate de management ne-am asumat ca la 31 decembrie 2017, România să ramburseze, din toate fondurile europene alocate, 5,2 miliarde euro. Probabil că față de anul 2016, când rambursările au fost zero, suma poate părea mare dar este insuficientă față de ceea ce ar fi trebuit să fie’”, a declarat Shhaideh, într-o conferință de presă. Potrivit acesteia, o a treia prioritate este reformarea administrației publice, prin adoptarea unui Cod administrativ care să reunească toată legislația ”importantă” din domeniu, și anume statutul funcției publice, statutul alesului local, Legea 215 a administrației publice locale și Legea 340 a prefectului.