Opel a identificat un potențial risc la câteva autovehicule Astra J, Corsa E, Insignia, Meriva B și Zafira C.

”Este posibil ca pentru Astra J, Meriva B și Zafira C airbag-ul lateral al scaunelor din față, pentru Corsa E, cel lateral tip cortină, iar pentru Insignia, cel pentru pasager, să nu se deschidă conform specificațiilor. Acest aspect poate crește riscul de vătămare în cazul unui accident”, se spune în anunț.

În România sunt afectate 112 autovehicule, cele mai multe, în număr de 90, fiind Astra J. Piesele necesare reparației au fost disponibile începând cu 20 februarie 2017, iar fiecare dealer va comanda piesele necesare și va înlocui airbag-urile neconforme.

De asemenea, compania a identificat un posibil risc în ceea ce privește plafonul din sticlă la autovehiculele Adam, fabricate în perioada 2013-2017, pe teritoriul României fiind vizate 90.

”Există posibilitatea ca adezivul care fixează plafonul din sticla de caroserie să nu își mențină proprietățile pe întreaga perioadă de viață a mașinii. În cel mai rău caz, plafonul de sticlă se poate desprinde de caroserie în timpul deplasării”, menționează sursa citată.

Piesele necesare reparației și metoda de remediere vor fi disponibile din luna mai 2017. Imediat ce acestea vor fi disponibile, clienții afectați vor fi recontactați de dealeri.