Premierul Sorin Grindeanu a anunțat miercuri seara că nu demisionează din funcție, precizând că va face acest lucru după ce președintele Iohannis va numi un premier de la PSD.

„Am obligația să mă comport responsabil față de România și față de partidul din care fac parte. Să știți că acest Guvern este Guvernul României, nu este Guvernul CEx-ului și cred că toți trebuie să ne simțim responsabili de acest lucru și eu mă simt responsabil. Îmi voi da demisia și repet ce am spus în CEx: atunci când președintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. Eu cred că este normal față de acele sute de mii de oameni, față de scorul pe care PSD l-a obținut în alegeri ca acest lucru să se întâmple și eu nu vreau atât cât pot alte scenarii să poată să intre în discuție, tocmai pentru aceasta fac acest lucru”, a declarat Grindeanu, la Guvern.

Premierul Sorin Grindeanu a mai spus că i s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să îşi dea demisia. Grindeanu a transmis multora din colegii CEx că îi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, cerându-şi scuze. El a început prin a le mulţumi românilor pentru sprijin şi primarilor şi membrilor de partid care i-au transmis mesaje de susţinere.

„Le mulţumesc tuturor românilor pentru susţinere, sunt impresionat, le mulţumesc primarilor şi membrilor PSD care mi-au trimis mesaje, dar şi românilor care nu au legătură cu politica. Au însemnat foarte mult pentru mine. Sunt în acest partid de 21 de ani. Colegii care mă cunosc din Timiş ştiu că de multe ori spuneam: PSD nu este al nimănui, nici al lui Sorin Grindeanu, nici al lui Dragnea, Stănescu, nici al lui Bădălău. Forţa acestui partid stă în sutele de mii de membri care au muncit”, a precizat Sorin Grindeanu.

„Nu îmi dau demisia! Demisia mea este în momentul în care Klaus Iohannis, după consultări cu partidele va spune : da, numesc premier pe domnul sau pe doamna X sau Y de la PSD. Şi asta am anunţat în CEx.Nu mă agăţ de scaun”, potrivit lui Grindeanu..