Andreea Paul nu mai este vicepreședinte PNL

Andreea Paul și-a anunțat demisia din funcția de vicepreședinte al PNL, nemulțumită de faptul că nu a fost numită președinte unic al filialei din Satu Mare. Ea a anunțat că a fost o decizie grea și că rămâne simplu membru PNL. „De astăzi sunt un simplu membru în Partidul National Liberal. (…) Nu a fost ușor să iau o asemenea hotărâre, dar ea este definitivă și a fost acceptată de partid. Rămân în partid alături de oamenii și principiile alături de care am desfășurat o activitate de aproape un deceniu. (…) Am ajutat la structurarea programelor economice ale partidului, la campaniile electorale, am promovat idei noi și oameni noi, programe economice pentru tineri, reduceri de taxe și impozite, am activat în apărarea drepturilor femeilor și copiilor”, a spus Andreea Paul. Conducerea centrală a PNL urmează să stabilească cine va fi numit președinte unic al PNL la nivelul județului Satu Mare. 

Copiii personalului didactic vor fi scutiți de taxele de înscriere la facultate

Legea prin care copiii personalului didactic și didactic auxiliar aflat în activitate și didactic auxiliar pensionat din sistemul de învățământ, precum și copiii orfani de unul sau ambii părinți care au activat în acest domeniu sunt scutiți de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învățământul superior a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate beneficiază și de gratuitate la cazare în cămine şi internate. Potrivit unei alte legi din domeniul educaţiei, în situaţii excepţionale, formaţiunile de preşcolari sau de elevi pot funcţiona sub efectivul minim sau peste efectivul maxim, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, pe baza unei justificări din partea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ care solicită exceptarea.

Parlamentarii condamnați nu își vor mai exercita mandatul

Liberalii vor depune o inițiativă legislativă în care vor propune modificarea Regulamentului Camerei Deputaților și Senatului, astfel încât un parlamentar condamnat să nu își mai poată exercita mandatul. BPN al PNL a ajuns la această concluzie, potrivit căreia liberalii vor astfel promovarea inițiativelor legislative „care aduc această poziționare iden­tică între aleșii locali care sunt condamnați și parlamentarii care sunt condamnați, indiferent de modalitatea în care își exercită privațiunea de libertate, adică în închisoare efectivă sau cu suspendare. (…) Sunt mo­di­ficări care vin în acord cu Constituția și cu decizia CCR”, a declarat Alina Gorghiu.