Pentru elevii din cele două clase a VIII-a din școlile gimnaziale nr. 3 și nr. 4 din Buftea (cartierele Flămânzeni și Buciumeni), vineri, 5 iunie, chiar de ”Ziua Învățătorului”, clopoțelul a sunat pentru ultima oară!

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 502

Ceremonia de sfârșit de an școlar pentru promoția 2020 a fost una atipică, epidemia de coronavirus impunând măsuri speciale. Prin urmare, copiii, dascăli lor și părinții și-au luat ”la revedere” de la școală online, îmbrățișările au fost, evident, virtuale, însă lacrimile și emoțiile au fost autentice!
Directorul unităților școlare, Doinița Marin a avut rolul de ”moderator”, iar șefii de promoție din fiecare clasă – la Școala 3 – Claudia și Veronica, iar la Școala 4 – Alex și Cristina – elevi care au avut ce-a mai mare medie generală pentru anii de școală V-VIII – au predat clopoțelul colegilor mai mici, din clasa a V-a! Au fost vorbe frumoase, gânduri de mulțumire și apreciere din partea copiilor și părinților pentru cadrele didactice, dar și din partea acestora, pentru viitorii liceeni. ”Doresc absolvenților mult succes în viață și să țină minte ce au învățat în școală, iar lucrurile bune și frumoase să le călăuzească pașii!”, a spus Doinița Marin. Fiecare clasă a pregătit câte un scurt filmuleț cu amintiri din perioada claselor primare și din gimnaziu. Copiii au povestit despre bătăile cu cretă, aruncatul la țintă cu laptele și cornul sau despre tezele care la momentul în care aveau loc aduceau cu
ele mari îngrijorări. Au pus fotografii din excursii și tabere, iar cei doi diriginți – Claudia Ichim și Teodor Lungu, nu au reușit și nici nu au dorit să-și ascundă lacrimile. La fel și ceilalți profesori și învățători. Chiar și părinții au dorit să mulțumească profesorilor
pentru educația oferită copiilor lor, iar la final au oferit tuturor o interpretare deosebită a binecunoscutului ”Gaudeamus”, melodie interpretată mai ales la ceremoniile universitare de absolvire.