Atenție, părinți! Dozele necesare imunizării copiilor împotriva rujeolei, vor fi în țară săptămâna viitoare. Cel puțin așa susține ministrul Sănătății, Florian Bodog care dă asigurări că vaccinul va fi distribuit către direcțiile de sănătate publică județene în cel mai scurt timp pentru ca medicii să poată desfășura programul de imunizare.

 

„În ceea ce privește vaccinul pentru rujeolă, săptămâna viitoare am asigurări că va fi în țară. La inițiativa prim-ministrului, am avut o întâlnire cu producătorii de vaccinuri care sunt prezenți în România. Această întâlnire a avut loc pentru a identifica cele mai bune soluții în vederea îmbunătățirii managementului atât al achizițiilor, cât și al distribuirii vaccinurilor. (…) Au fost abordate probleme legate de achiziție, probleme legate de contracte multianuale. Am discutat și despre Legea vaccinării. (…) Aceasta este încă în transparență decizională și urmează să intre în citire, într-o ședință de Guvern. Prin Agenția Națională a Medicamentului am notificat toți distribuitorii și am oprit toate cantitățile de vaccin în depozite”, a explicat ministrul Sănătății Florian Bodog, la finalul întâlnirii cu premierul Sorin Grindeanu și reprezentanții companiilor farmaceutice din România pe care a avut-o astăzi, la Palatul Victoria.

În plină epidemie, 4.000 de doze de vaccin au fost scoase din țară

Vă reamintim că zilele trecute, ministrul Bodog a anunțat și faptul că Ministerul Sănătății a început procedurile de suspendare a exportului paralel de vaccinuri și procedurile de notificare a Comisiei Europene. Aproape 4.000 de doze de vaccin au fost scoase din ţară şi exportate către alt state. Şi asta în condiţiile în care, stocul de vaccin este pe zero în zece judeţe încă din luna februarie a acestui an.