“Guvernul a adoptat, prin OUG, acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă. Este o intervenţie urgentă în favoarea creșterii și motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, organizat (…). Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creșterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă”, a anunțat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuţ Stroe.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, nr. 515 ediția print

 

”Programul va începe odată cu publicarea OUG în
Monitorul Oficial, în termen de 10 zile Ministerul Tineretului va emite normele de aplicare, iar voucherul va fi nominal, netransmisibil, va putea fi obţinut o singură dată și va putea fi folosit de copil în termen de șase luni de la dobândire. Pentru prima
fază a acestui program, pentru ultimele luni ale acestui an, ţintim un obiectiv de 30.000 de vouchere, iar dacă programul va avea succes, avem disponibilitate în a-l continua și anul viitor“, a menţionat Stroe.