Un român care ajunge într-un cabinet stomatologic cheltuie, în medie, 1.000 de lei. Valoarea este justificată de complexitatea lucrărilor necesare, 7 din 10 pacienţi având nevoie de servicii stomatologice laborioase și, într-unul din zece cazuri, de restaurare dentară completă, informează specialiștii. În acest context, nu este de mirare că lipsa banilor este principalul  motiv pentru care majoritatea amână vizita la stomatolog.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 429, ediția print

“Înainte de teamă și de lipsa unei educaţii pentru prevenţie, în calea unui tratament stomatologic stă imposibilitatea de a acoperi costurile unor servicii. Oricât de mult ai încerca să vii în întâmpinarea necesităţilor prin negocieri avantajoase cu furnizorii de materiale și prin oferte constante, motivul este acolo și nu poate fi ignorat. Așa a apărut programul Zâmbet cu buletinul”,  afirmă dr. Bilal Takouzli, medic stomatolog cu competență în chirurgie și acționar al clinicilor ABC Eurodent. Creditul cu această denumire este disponibil exclusiv online și poate fi accesat din shop-ul ABC Eurodent, singurul shop de servicii stomatologice din lume. Limita este de 20.000 de lei, informează inițiatorii proiectului.

Dr. Cristian Irimia, medic stomatolog, acționar al clinicilor ABC Eurodent: “Pacientul  este scutit de drumuri. Răspunsul vine în două ore”

“Procedura este simplă: fie că vine în clinică, unde primește tot suportul pentru identificarea necesităţilor, fie că dorește să facă acest demers independent, pacientul selectează produsele și obţine o estimare de cost, care merge ulterior către bancă. Noutatea vine din faptul că pacientul este scutit de drumurile până la sucursală și de obținerea actelor necesare pentru credit. Procedura se face online, iar răspunsul vine în două ore. Odată aprobat creditul, banca va vira rapid banii în contul clinicii. De aici, e și mai simplu: faci programare și costurile se scad din valoarea creditului”, spune dr. Cristian Irimia, medic stomatolog cu competență în implantologie și acționar al clinicilor ABC Eurodent.

Împrumutul se returnează în cinci ani 

Creditul a fost creat de clinicile ABC Eurodent în parteneriat cu Libra Internet Bank. “Am decis să venim în sprijinul românilor care se află în imposibilitatea de a acoperi serviciile stomatologice necesare, astfel că am răspuns cu entuziasm inițiativei ABC Eurodent de a integra soluțiile noastre digitale de creditare. Oferta este disponibilă atât clienților existenți, cât și celor noi, care au la dispoziție până la 60 de luni pentru a returna împrumutul”, afirmă Octavian Hera, Director Marketing & Digital al Libra Internet Bank. Cele mai căutate proceduri stomatologice sunt cele protetice, adică montarea coroanelor și protezelor dentare, urmate de implantologie. Anul trecut, comparativ cu 2016, numărul românilor care au ajuns într-un cabinet stomatologic și au plecat de acolo cu cel puţin un implant dentar a crescut cu aproape 10%. Studiul este realizat pe un eșantion de 2.700 de pacienţi, predominant din regiunea București-Ilfov.

Mituri despre sănătatea danturii

- Zahărul este singurul lucru care cauzează cariile  dentare

Deși a devenit un mit, în esență este aproape un fapt.
”Adevărul este că acidul produs de bacterii în gura ta este cauza cariilor. Orice carbohidrat mâncat poate începe acest proces. Acestea includ zahărul, orezul, cartofii, pâinea, fructele, dar și legumele”, explică dr. Andra Custura, stomatolog în cadrul Clinicii Andra Smile.

- Toate plombele trebuie înlocuite

”Plombele nu au o termen de expirare, dar depind de lucruri cum ar fi uzura dinților și igiena orală. Dacă ai o rutină dentară și te ții de ea ești mai puțin susceptibil la a avea probleme, iar plombele tale pot dura mai mult”, adaugă dr. Custura.

- Dinții distanțați sunt predispuși la carii

Distanțele mai mari sunt mai ușor de întreținut. Deci, atât timp cât acestea sunt libere de bacterii sunt și mai puțin predispuse la apariția cariilor. Atenție cu distanțele mici, totuși! Alimentele se pot bloca acolo, iar cariile pot apărea dacă nu sunt curățate adecvat.