Radiaţiile emise de aparatura modernă dăunează grav sănătăţii
Trăim în epoca modernă și asta ne obligă să fim dependenţi de telefonul mobil. Probabil că nici nu poţi să-ţi imaginezi cum ar fi viaţa ta fără să ai acces la acest gadget. Dar, ai putea face un efort să încerci să-l utilizezi mai rar. Medicii au constatat că aparatul poate pune în pericol viaţa persoanei care îl folosește excesiv, o pe-rioadă îndelungată. În cele ce urmează îţi prezentăm 4 dintre cele mai severe probleme de sănătate pe care le poţi acuza dacă nu iei măsuri.
1. Migrenele
De multe ori, atunci când te simţi obosit, nu mai dai randament la lucru iar durerile de cap devin insuportabile și nu le găsești nicio explicaţie, e posibil să te con-frunţi cu așa numita electrosenzitivitate. „Este foarte dificil ca o persoană să fie diagnosticată, deoarece afecţiunea nu este recunoscută oficial, iar medicii nu sunt pregă-tiţi în acest sens. Majoritatea doctorilor explică starea provocată de electrosenzitivitate prin acumularea stresului”, susţine dr. Rod Red, unul dintre autorii celui mai re-cent studiu realizat în Marea Britanie.
2 Cancerul
Experţii avertizează și asupra faptului că discuţiile prelungite la telefonul mobil pot cauza cancer. Radiaţiile provocate de telefonul mobil cresc cu minimum 25% ris-cul de a dezvolta celule canceroase la nivelul creierului, dacă folosești aparatul mai mult de 50 de minute pe zi. În Statele Unite ale Americii de exemplu, unde gadgetu-rile se folosesc intens, tumorile de la nivelul creierului reprezintă a doua cauză a mortalităţii în rândul copiilor sub 15 ani și a tinerilor sub 34 de ani. În următorii ani însă, neurologii se așteaptă ca numărul cazurilor de tumori cerebrale să crească alarmant în toată lumea pe fondul poluării electromagnetice.
3. Pierderile de memorie
Încearcă să folosești telefonul mobil doar pentru conversaţii concise și mesaje scrise, ocazionale. Dar, în niciun caz în mașină. De fiecare dată când aparatul se aprinde, radiaţiile formează un câmp electromagnetic ce poate să-ţi cauzeze pierderi de memorie pe termen scurt. Cel mai indicat este să eviţi apropierea aparatului de cap folosind căștile.
4. Toxinele la nivelul creierului
O convorbire de numai două minute la telefonul mobil provoacă “deschiderea barierelor sângelui din creier” permiţând toxinelor să fie transportate prin fluxul sanguin la creier ajungând să distrugă celulele cerebrale.
Poţi folosi aparatul în siguranţă dacă:
Utilizezi telefonul mobil doar pentru scurte convorbiri și mesaje
Porţi cu tine în permanenţă un dispozitiv special de protecţie împotriva radiaţiilor electromagnetice
Ţii aparatul închis în timpul nopţii (și în niciun caz deschis sub pernă sau pe noptieră) iar ziua îl ţii la cel puţin doi metri distanţă de tine
Dai telefonul pe speaker când vorbești sau folosești opţiunea hands-free astfel încât să-l ţii cât mai departe de zona creierului
Nu stai în clădirile pe care sunt amplasate antene GSM
Mărești consumul de fructe, legume și zarzavaturi. Ele îţi fortifică organismul și te ajută să previi bolile grave, inclusiv cancerul la nivelul creierului.