sursa foto - http://www.thisisinsider.com

Concret, sistemul care va fi funcțional pentru toate limbile va utiliza parteneri terți precum site-uri specializate ca Snopes și PolitiFact, sau echipe de ”fact-checking” din media generaliste, cum ar fi Washington Post, pentru a verifica dacă o știre este adevărată, falsă sau undeva între acestea două, precizează sursa citată.

Partenerii utilizați pentru a informa utilizatorul cu privire la verificarea efectuată asupra unei informații trebuie să fie aprobați de Google, a precizat compania într-un mesaj postat vineri pe unul dintre blogurile sale.

În total, 115 de ”fact checkers” colaborează la această inițiativă.

”Prin afișarea în rezultatele căutărilor a acestor verificări credem că le va fi mai ușor oamenilor să examineze și să evalueze (informațiile – n.r.) pentru a-și forma apoi propria opinie”, au scris pe blog Justin Kosslyn, manager de produs la Jigsaw, o filială a Google, și Cong Yu, cercetător în cadrul Google Research.

De la momentul alegerii lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite, mai mulți giganți Internet au luat măsuri contra fenomenului știrilor false (”fake news”) care circulă on-line, în special pe rețelele de socializare, precizează sursa citată.

Și Facebook a anunțat, zilele trecute, publicarea online a unui mic ghid prin care utilizatorii pot ”descoperi știrile false”.