Bugetul CJI a fost rectificat

Ultima ședință de Consiliu din luna septembrie a.c., a avut pe Ordinea de zi mai multe proiecte de hotărâri, toate acestea fiind aprobate de către consilierii județeni.

Condusă de Marian Petrache, președintele Consiliului Județen Ilfov (CJI), ședința a debutat cu aprobarea Ordinii de zi și a procesului verbal încheiat la finele ședinței ordinare din 31 august 2015. 

Buget rectificat

Apoi, consilierii jude­țeni au fost de acord cu rectificarea bugetului local al Ilfovului, pe 2015, atât la partea de venituri, cât și la cea de cheltuieli. Astfel, s-au majorat bugetele capitolelor ”Autorități Executive” – cu aproape 5,5 milioane de lei și ”Cultură, Recreere și Religie” – cu 245.000 de lei și s-a micșorat bugetul capitolului ”Asigurări și Asistență Socială”, cu 2,5 milioane de lei.

Salarii mai mari

Următorul punct votat, în unanimitate, de consilieri, a fost legat aprobarea creșterii salariale pentru personalul din aparatul de specialitate al CJI și din instituțiile publice subordonate. ”Salariile foarte mici în acest moment vor fi majorate cu 12%, de la 1 octombrie 2015”, a explicat Marian Petrache. Acesta a adăugat că această creștere salarială se stabilește la nivelul CJI și la nivelul instituțiilor subordonate, în mod individualizat, de că­tre ordnatorul principal, secundar sau terțiar de credite, după caz, cu respectarea întocmai a prevederilor art.1, alin 5 din OUG 83/2014, cu modificările și completările ulterioare.

Și lista asociațiilor de tip structură de economie socială, finanțate prin intermediul proiectului ”Întreprinderi sociale responsabile”, dar și contractul de subvenție standard – au fost aprobate fără comentarii. SES-urile nou înființate vor funcționa în Dragomirești (o curățătorie eco), Afumați (service auto), Găneasa (atelier de mobilă), Moara Vlăsiei (mo­bilă pentru copii), Periș (fabrică de panificație) și la Domnești (tot o fabrică de panificație). 

Demolare extinderi și cedare folosință, la Voluntari

CJI a inițiat și supus votului consilierilor un proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii din domeniul public al județului și administrarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov în domeniul privat al județului și administrarea CJI a construcției C19 – care face parte din imobilul situat în Voluntari (B‑dul. Voluntari 94‑98, fostă Șos. Afumați 94‑98, nr. cadastral 6918), în vederea desființării corpurilor C1 și C2, aferente construcției C19. Expertiza tehnică realizată în vederea demolării celor două corpuri arată că structurile – sala de protocol (C1) și sala de teatru (C2), extinderi ale imobilului P+1E (C19) – au o structură de rezistență într-o stare precară.

Iar următorul proiect de hotărâre, aprobat de consilieri, și legat tot de clădirea C19 din Voluntari – unde până nu de multă vreme, funcționa Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov – a făcut referire la darea în administrare pe o perioadă de 2 ani, Serviciului Public de Pază Obiective de interes județean Ilfov – a unor spații aflate în domeniul privat și public al județului și administrarea CJI, în locația din B-dul. Voluntari 94-96. 

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov se mută la Otopeni

A mai fost aprobată și darea în administrare, pe 2 ani, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov a unor spații de la etajul 2 al Pavilionului S al imobilului aflat în domeniul public al Ilfovului și administrarea CJI, din Otopeni, Calea Bucureștilor 222C. 

Reprezentanți CJI în CA al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Periș

Pentru anul școlar 2015-2016, consilierii ju­de­țeni au ales, cu vot secret, reprezentanții CJI în Consiliul de Administrație al unității de învățământ special de la Periș. Aceștia sunt Cristina Manicea, vi­cepreședinte CJI și Alexandra Mărgărit, consilier județean din partea PSD. 

Gheorghe Sima iese la pensie

Ultimul punct al Ordinii de zi, adus spre constatare consilierilor județeni, a privit încetarea de drept a raportului de serviciu al domnului Gheorghe Sima, din funcția de director executiv al Serviciului Public de Evidență a Persoanelor Ilfov, ca urmare a îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului de cotizare pentru pensionare.

 

Prețuri medii la produsele agricole/2016

Un punct foarte important al Ordinii de zi a fost cel legat de stabilirea prețurilor medii la produsele agricole pentru evaluarea în lei a arendei, stabilită potrivit legii, în natură, valabile pentru perioada anului 2016.

 

Aceste prețuri medii sunt de: 0,60 lei pe kg/grâu, 0,55 lei pe kg/orz, 1,23 lei/kg/floarea soarelui, 0,55 lei/kg/porumb boabe, 1,20 lei/kg/cartof, 1,32 lei/kg/rapiță, 1,20 lei/kg/varză, 2 lei/kg/ceapă, 2,50 lei/kg/morcov, 2 lei kg/tomate, 2,50 lei/kg/ardei gras, 2,20 lei/kg castraveți, 2 lei/kg/mere, 3,50 lei/kg/pere, 3,35 lei/kg/struguri, 4,25 lei/kg/piersici, 0,21 lei/kg/lucernă masă verde, 1,80 lei/kg/lucernă fân, 8,30 lei/kg/carne în viu porc, 10,50 lei/kg/carne în viu vită, 8,20 lei/kg/carne în viu pasăre, 11 lei/kg/carne tăiată porc, 15 lei/kg carne tăiată vită, 7,35 lei/kg/carne tăiată pasăre, 1,35 lei/litru de lapte, 12 lei/kg/brânzeturi și 0,45 de lei pentru un ou.