Chelnerul care face pe primarul în Buftea s-a trezit în ultimele zile pe cap cu toate organele de control la care făceam noi apel atunci când publicam mânăriile lui Stoica. Astfel, după ce o echipă numeroasă de la Camera de Conturi Ilfov a debarcat zilele trecute la Primăria Buftea, câțiva procurori anticorupție au început și ei să amușine afacerile lui Stoica.

Din câte ne-a ajuns nouă la urechi, se pare că inspectorii de la Camera de Conturi Ilfov s-au ofuscat tare-tare ­atunci când în presă, adică în ziarul nostru, a apărut informația despre casiera care timp de peste doi ani a sustras constant din banii primăriei câte 250-300 de milioane de lei vechi în fiecare lună, aceasta reușind în 2010 să-i fenteze chiar și pe inspectorii de la Cameră. Ce au constatat însă ­ins­pectorii de la aceeași Cameră de Conturi a Județului Ilfov, cu ocazia controlului efectuat la primăria din Buftea în perioada 2 martie 2010-23 aprilie 2010: aba­teri cu caracter financiar-contabil estimate inițial la 9.534.485 lei, și, separat: “Constatări privind lega­litatea, realitatea și exactitatea evidențelor contabile și a bilanțurilor con­tabile – nivelul abaterilor a fost stabilit la 4.209.471 lei, constând în diferențe în sumă de 4.131.128 lei între valoarea creanțelor de încasat evidențiate la direcția de taxe și impo­zite și cele înregistrate în contul soldului 464…”. Cu alte cuvinte, se cam știa, dar nu s-a făcut nimic. Acum, după doi ani, dacă tot au bătut drumul până la Buftea, ne permitem să le atragem atenția inspectorilor asupra câtorva mici detalii din activitatea prestigioasă de ­edil a lui Ion Stoica, indicii valabile și pentru procurorii de la DNA:

Oficiosul “Buftea azi” al tovarășului Stoica Ion, copia la indigo a ziarului Scânteia, ambele fiind tipărite pe banii mujicilor în interesul conducerii de partid și de stat.

Contractul-cadru cu societatea “Construcții Complete” încheiat fix pe perioada mandatului de primar al lui Stoi­ca, prin care societatea sus-menționată pri­mește practic monopolul pe lucrările edilitare din localitate, iar Stoica eludează la modul grosier legislația referitoare la organizarea de licitații publice.

Casiera șefă, care după ce a delapidat șapte miliarde de lei vechi din taxele și impo­zitele plătite de locuitorii din Buftea a fost condamnată de primar la un an de închisoare la locul de muncă. A fost totuși mutată la servi­ciul de evidența persoanei, acolo unde poate să facă și ceva credite, dacă eventual a păpat deja banii ciordiți din primărie.

Fierul de la vechile centrale, despre care primarul susține că nici măcar nu au existat vreodată, dar ale căror fotografii le vom publica în curând. Oare ce era pe locul unde acum funcționează Taverna Studioului?

Vânzarea a una bu­cată de 1.000 de metri pătrați de teren dintr-o concesiune a Spitalului Buftea, acțiune pe care ulterior Stoica a încercat să o acopere precum pisica.

Investiții edilitare făcute în interes propriu, sau al apropiaților primarului, precum pavelele din curtea edilului, identice cu cele de pe stradă, sau amenajarea drumurilor până la locante de interes național, cum ar fi Calul Bălan, unde Stoica se visează părtaș jumi-juma cu finul.

Fântâna din fața sediului primăriei, care a costat cât trei grădinițe, două creșe și un cămin de bătrâni, luate la un loc.

Autobuzele de transport în comun pe care Stoica le-a luat ca la barbut iar acum ruginesc trase pe dreapta (400.000 de euro).

Contractul de sponsorizare a echipei de fotbal.

Ar mai fi și altele, dar cum se apropie 1 aprilie îi mai păstrăm lui Stoica cîte ceva la rece. Sperăm ca singurul rezultat al controlului să nu fie o nouă gaură dată bugetului de protocol al primăriei Buftea pentru mesele de la Știrbei.