314 ani s-au scurs de când, în 1702, la Mogoşoaia, Constantin Brâncoveanu a început construcţia palatului care a dat ulterior şi numele comunei. Oficialităţile locale nu au căutat o zi religioasă pentru a sărbători comuna şi locuitorii ei pentru că, pe lângă Constantin Brâncoveanu, foarte multe personalităţi şi-au legat numele de palat şi de comună.

La Mogoşoaia, Ziua comunei nu s-a sărbătorit până în 2015, iar anul acesta, campania electorală a anulat spectacolul pe care Primăria l-ar fi vrut drept cadou pentru locuitori, pentru a respecta întru totul Legea campaniei electorale.

În acest context, duminică, 22 mai, a avut loc un scurt oficiu religios în prezenţa primarului Paul Precup, a secretarului Primăriei, Andreea Martinescu, a membrilor Consiliului local şi a câtorva locuitori ai comunei.

Cei doi preoţi de la biserica cu hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, situată la intrarea dinspre parc în palat, preotul Ion Vrăjitoru, alături de preotul Claudiu Vrabie, au sfinţit atât drapelul cât şi Monumentul Eroilor ridicat în cinstea celor care s-au jertfit pentru ţară în cele două războaie mondiale.

 

Ofiţerii Poliţiei locale Mogoşoaia au ridicat apoi drapelul impozant pe catarg şi au depus, alături de primarul Paul Precup, distinse jerbe la Monumentul Eroilor.