• România se confruntă cu un nou val de pandemie

  • Medicii avertizează că numărul cazurilor de infecție continuă să crească până în septembrie

Cazurile de COVID-19 iau amploare în majoritatea statelor europene! Țara noastră se numără și ea printre statele cu o creștere rapidă a numărului de infecții. La noi, numărul cazurilor s-a dublat într-o singură săptămână iar specialiștii se așteaptă să ne confruntăm cu această creștere până în luna septembrie când s-ar putea încheia noul val de îmbolnăviri, în care ne aflăm.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 608, ediția print

Pag. 22, Sănătate, O nouă variantă de Omicron, mai agresivă și mai rezistentă, amenință Europa

Medicii atrag însă atenția, asupra faptului că, la momentul actual, în Europa circulă o variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2 care este mai contagioasă și mai rezistentă la vaccin, care predispune la reîmbolnăvire. „În momentul de faţă în Europa circulă o subvariantă Omicron cu un grad mare de transmisibilitate şi, mai mult, protecţia oferită de vaccin sau chiar trecerea prin boală nu mai este eficientă şi am înregistrat un număr apreciabil de cazuri de reinfecţie în ultimele 90 de zile. Din cele 7.700 de cazuri raportate ieri, circa 1.300 erau cazuri care mai trecuseră o dată prin boală în ultimele 90 de zile, deci este clar că imunitatea este de slabă calitate în faţa acestei variante, care, din fericire, produce îmbolnăviri care nu sunt foarte grave. Aţi remarcat şi dumneavoastră un număr relativ mic de persoane internate în secţiile de terapie intensivă, un număr mic de decese şi sperăm ca lucrurile să nu evolueze îngrijorător din acest punct de vedere”, a explicat prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pentru DC News.

Iată simptomele care trebuie să ne trimită la medic!

Deși, nici cei care se vaccinează nu au prea multă protecție în fața virusului, ministrul Sănătății recomandă în continuare vaccinarea cu schema completă, ca soluție principală. Mai mult, acesta ne sfătuiește să ne adresăm medicului la următoarele simptome: dureri de gât, tuse, febră, o stare de astenie. „Aceste simptome pot fi foarte discrete, nu trebuie neapărat să ne gândim că e vorba de o boală gravă, poate să fie pur şi simplu o viroză respiratorie banală în foarte multe cazuri sau chiar asimptomatică, dar sunt şi situaţii în care simptomatologia este mai accentuată şi atunci e bine să ne testăm şi să ne prezentăm la medic”, a mai spus ministrul Rafila, potrivit aceleiași surse.