Timp de două luni de zile, clincenarii au pierdut o administraţie dedicată, din cauza unor interese electorale

23 ianuarie 2020 – este ziua de debut a „noului” mandat de primar a lui Adrian Budeanu, edilul comunei Clinceni. Concret, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat o incompatibilitate a primarului în funcţie, pe timpul a două mandate anterioare 2008-2012, 2012-2016 (nesusţinută, de altfel, ulterior, nici cu documente și oricum devenind o speţă eliminată prin apariţia unor modificări legislative), după o decizie favorabilă primarului Adrian Budeanu a Curţii de Apel, un recurs al ANI la Înalta Curte de Casaţie și Justiţie (ÎCCJ), un demers extrem de rapid de suspendare din funcţie, aparţinând prefectulului de Ilfov, la începutul lunii decembrie 2019, Mihai Niţă, Adrian Budeanu obţine, pe 23 ianuarie 2020, de la Tribunalul Ilfov, repunerea în funcţie, cu drepturi deţinute până la momentul suspendării.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 486

„În perioada august 2010 – 1 octombrie 2013 am participat la o parte dintre ședinţele Consiliului de Administraţie (CA) la Liceul cu Program Sportiv Clinceni, în calitate de invitat, din poziţia de primar al localităţii. Am semnat procesele-verbale încheiate la finalul ședinţelor, însă nu am luat niciodată cuvântul, nu am influenţat deciziile luate în CA, nu am votat vreun proiect de pe Ordinea de zi, nu am primit indemnizaţie pentru ședinţele CA. La începutul lui 2014 a existat o sesizare către ANI, formulată de un consilier local, oricum după încetarea presupusei incompatibilităţi (pentru că, pe 1 octombrie 2013, prin dispoziţia primarului, a fost desemnată, ca reprezentant al Primăriei Clinceni în CA la Liceul Sportiv Adriana Stoica). Nu a existat niciodată un alt act administrativ (Hotărâre de Consiliu Local sau Dispoziţie de primar) prin care să fiu eu desemnat membru în CA respectiv. Iar acestea erau singurele documente cu valoare juridică. Cu toate acestea, ANI a considerat că, prin prezenţa mea în CA mi-am arogat calitatea de membru. Evident că am contestat decizia ANI și au existat, ulterior, diferite termene în instanţă, iar în 2015, Curtea de Apel mi-a dat câștig de cauză, cu motivarea că, dacă împuternicitul primarului are voie să facă parte din CA, cu atât mai mult are voie primarul să facă parte din respectivul CA, în calitate de administrator al localităţii. ANI a formulat, totuși, recurs la ÎCCJ, iar pe 5 noiembrie 2019 acesta a fost admis. O săptămână mai târziu, ANI cere Prefecturii Ilfov emiterea Ordinului de încetare a mandatului meu, iar pe 2 decembrie 2019, prefectul Mihai Niţă emite acest ordin (care nu a avut la bază emiterea hotărârii ÎCCJ, Raportul de evaluare ANI, referatul secretarei UAT Clinceni – documente absolut obligatorii). Documentul este semnat doar de către prefectul Mihai Niţă, deși este obligatorie semnătura conducerii Direcţiei Juridice a Instituţiei Prefectului și este obligatorie contrasemnarea de către subprefectul judeţului. Mai mult, presupusa incompatibilitate a fost constată în perioada a două mandate precedente, așadar suspendarea mea din funcţia deţinută în actualul mandat este o absurditate”, ne-a explicat, în exclusivitate, primarul Adrian Budeanu.

Pe 9.12.2019, edilul atacă la Tribunalul Ilfov Ordinul prefectului, iar pe 23.01.2020 câștigă procesul și se dispune repunerea în funcţie, cu toate drepturile deţinute anterior.

Mesaj către cetăţeni

“Voi rămâne același Adrian Budeanu, primarul dumneavoastră, cu mult bun simț, respect față de semenii mei, fără ură, fără invidie, tolerant față de oamenii care mi-au făcut mult rău, fără să mă răzbun pe cei care au încercat să mă elimine prin metode meschine.

Știu în sufletul meu că nu am greșit absolut deloc, mi-am făcut datoria cu bună credință, cu un singur scop: să dezvolt localitatea în care ­m-am născut și trăiesc. Revin la Primărie cu determinare, dorință să pot recupera cele două luni pierdute de comunitate, să pot pune în operă toate proiectele începute și care au nevoie de mine: apă-canalizare, asfaltare, trotuare, evidența populației, sala de sport, bazin de înot, centrul social, creșa, parcul din zona centrală, capela din Olteni, gaze naturale – PNDL 3, școala cu clase 1-4, DJ 401A, locuri de casă pentru tineri, lista de investiții pentru 2020 și multe altele. Cât rău au putut să facă comunității locale, din interese electorale, anumiți oameni, fără să țină cont de faptul că am beneficiat de sprijinul dumneavoastră timp de 20 de ani, am câștigat împreună toate tipurile de alegeri. În această perioadă grea pentru mine v-am simțit aproape, nu am văzut atacuri la persoana mea, nu am văzut oameni să se bucure de ce mi s-a întâmplat, chiar am primit sute de mesaje de susținere. Pentru toate acestea vă mulțumesc și vă asigur că întreaga mea activitate va fi în interesul comunității locale”, a transmis primarul Adrian Budeanu, clincenarilor, prin intermediul Jurnalului de Ilfov.

Primăria Clinceni pregătește un ajutor financiar pentru Kevin

Comunitatea clincenarilor este unită în demersul de a-l sprijini pe micuţul Kevin Cristian, un copil de doi ani, din Clinceni, care se luptă cu o boală genetică incurabilă – fibroză chistică.

Primarul Adrian Budeanu ne-a anunţat că, în cadrul campaniei de strângere de fonduri, urne în acest sens fiind amplasate în mai multe puncte ale comunei, CL Clinceni a pregătit un proiect de hotărâre pentru acordarea sumei de 8.000 de lei, bani necesari confecţionării unei veste – Vest Airway Clearance System – un dispozitiv unic de terapie care l-ar ajuta pe copil să respire mai ușor.

Tot cu scop umanitar, primarul ne-a anunţat că primul meci oficial din 2020 al echipei Academica Clinceni (pe 1 februarie, cu FC Voluntari) se joacă pentru Kevin. Toate încasările provenite din vânzarea biletelor vor fi donate familiei, care are nevoie de 10.000 de euro pentru achiziţionarea din Statele Unite a dispozitivului descris mai sus.

Edilul ne-a explicat, în contextul discuţiei despre Academica Clinceni, că echipa ajunsă în Liga 1 primește în acest an competiţional, din drepturi televizate, 1.250.000 euro și din sponsorizări circa 300.000 de euro. Nu primește nici un ban de la bugetul local al comunei. Prin asocierea cu CJ Ilfov care a asigurat resursele financiare s-a reușit în timp record construirea unui stadion modern, investiţie de care se vor bucura toţi clincenarii.