S-a dat startul campaniei „Filtrează apa de mituri“!
În ciuda tuturor reclamelor la apa îmbuteliată, tot cea de la robinet este cea mai bună pentru hidratarea organismului. Cel puțin așa susțin medicii gastroenterologi, care încurajează consumul apei de la chiuvetă dacă este trecută, în prealabil, printr-un filtru special.
La Fântâna a inițiat și demarat o amplă campanie de educație a publicului larg, în acest sens. Programul „Filtrează apa de mituri“, demarat săptămâna trecută, are ca scop informarea populației cu privire la prejudecățile legate de apa de la chiuvetă, la care au acces toți cetățenii. Totodată, campania își propune să reabiliteze consumul de apă de la robinet și filtrarea acesteia, ca răspuns la recomandările medicale.
„Apa de la robinet, filtrată, este prima recomandare pentru consumul și hidratarea zilnică, atât a copiilor, cât și a adulților. Aceasta asigură conținutul mineral necesar organismului, fără să producă dezechilibre gastrice, renale sau de altă natură, printr-un aport nepotrivit de elemente. Apa simplă și curată rămâne opțiunea generală de hidratare corectă, asigură conținutul mineral necesar organismului, fără să producă dezechilibre“, explică prof. dr. Dan Dumitrașcu, președintele Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie.
Și totuși… trebuie filtrată
Apa de la robinet provine din surse naturale și include elementele necesare unui organism sănătos, precum fier, zinc, cupru, calciu, magneziu sau potasiu. Din nefericire, chiar dacă se distribuie în stare potabilă, apa din rețelele orașelor se poate contamina pe traseu din cauza stării improprii a conductelor prin care este transportată. De aceea, se recomandă folosirea unui aparat purificator care conține un kit de filtrare a apei și se montează ușor, sub chiuvetă. La momentul actual, aceasta este cea mai eficientă metodă de a avea, în permanență, apă curată pentru băut și preparat mâncarea. Se poate folosi atât acasă, cât și la serviciu.
„Apa de la robinet, deși potabilă la intrarea în rețeaua de distribuție, se poate contamina cu elemente nesigure, pe parcurs până la consumator, cum ar fi sedimente, paraziți sau metale. Filtrele elimină sau reduc conținutul de plumb, clorul și alți compuși, solvenții și pesticidele sau impuritățile precum nisipul sau rugina, dar și posibilii paraziți. Totodată, se obține o apă fără miros, care își redobândește gustul nativ“, spune Silvia Enculescu, manager La Fântâna.