Din cuprins: „Contele” de Mogoşoaia este cea mai importantă persoană în cadrul clubului privat din Buftea. Uite CIS-ul, nu e CIS-ul. Dacă voi nu ne vreţi, noi trebuie să vă vrem!
Despre AS.CS Buftea am tot scris. E ditamai abrambureala, „băieţii dăştepţi” au supt de la bugetul local până li s au umflat fălcile şi pentru că nu s-au săturat, mai vor o tură, deşi ţâţa s-a schimbat, iar capra vecinului a murit între timp de oftică, într-un motel de duzină de la marginea Drumului Naţional 7.
La AS.CS. Buftea s-a schimbat câte ceva, dar numai la nivel de conducere. A apărut un nou preşedinte, despre care se ştie că ar fi şi investitor, dar să fim sinceri, la ce foame de bani este la club, toată lumea se îndoieşte că AS.CS.Buftea ar avea parte de vreun investitor adevărat, nu unul venit numai cu numele.
Tot aşa, pe firul încercării de resuscitare al unui Frankenstein zămislit din bani publici, învârtiţi pe degetele dibace, dar flămânde ale unor „investitori”, într o încer-care de acumulare de imagine şi înduplecare a unui Consiliu Local care s-a fript cu Frankensteinul în era Ion Stoica, deci astăzi suflă şi în iaurt, a aterizat, după un zbor îndelungat deasupra Ilfovului, „Contele”, căruia îi place să i se mai spună şi „Doctorul”. Este vorba, evident despre Dan Claudiu Tănăsescu. N-a venit singur. Ca orice „investitor” care se respectă, palma goală a fost acoperită de prezenţa unui Klove local, un personaj destul de controversat, despre ale cărui realizări la nivel socio-politico-sportiv nu se poate spune decât că a fost cândva consilier local în comuna Mogoşoaia, sub mandatul naşului, „Contele” Tănăsescu. Deci un cuplu complet, inves-tiţii ioc!
Odată fiind zugrăvit tabloul AS.CS.Buftea, putem trece la faza a doua, aceea în care ne întrebăm cine este acest club, cu ce se ocupă şi mai ales ce vrea de la Buf-tea?
Foamea de bani i-a îndemnat pe şefii clubului privat să ceară de la Consiliul Local Buftea, sub fel de fel de forme, ba autocarul pe care l-a folosit în trecut echipa, ba fonduri pentru susţinerea mişcării sportive, ba nu ştiu ce bază materială, ba stadion cu teren de joc şi vestiare la dispoziţie, de parcă acest Consiliu Local este pus să facă opere de binefacere unor entităţi private. Ultima găselniţă semnată de preşedintele Augustin Neagoe, cere Consiliului Local transferul tuturor activităţilor sportive: handbal, şah, volei, baschet, tenis, tenis de masă, atletism, gimnastică, gimnastică ritmică, tir sportiv etc (lista cuprinde aproape toate sporturile cunoscute la nivel național și mondial), către Consiliul Local, deoarece ei, AS.CS.Buftea nu mai au puterea financiară de a le susţine. Ba mai mult, datorită „grijii” AS.CS.BUFTEA, toate dis-ciplinele participă la diferite campionate naţionale, regionale, europene etc. Şi aici intervine gogoriţa.
AS.CS.Buftea se bate cu cărămida-n piept că este entitate sportivă recunoscută, cu CIS (Certificat de Identitate Sportivă), mai exact CIS nr. 0060227/28.06.2012, înscrisă în Registrul Sportiv organizat la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (A.N.S.T.) la poziţia IF/A2/0017/2012.
Nimic de zis, însă consultând documentul cumulativ respectiv, provenit de la A.N.S.T. nu am găsit această poziţie, ba mai mult, acest CIS nu a returnat niciun rezul-tat, oricâte căutări am efectuat. Se vede însă cu ochiul liber, că avem în faţă un CIS emis in anul în curs, ceea ce face ca întreaga activitate de până acum a AS.CS.Buftea să fie pusă sub semnul îndoielii. Consiliul Local a susţinut anual cu sume cuprinse între 12 și 14 miliarde lei vechi, întreaga mişcare sportivă a unei asociaţii fără CIS, deci fără identitate, deci bani aruncaţi pe fereastra unor oportunişti deştepţi, care nu-s ei proşti că au primit, dar se pune întrebarea cum sunt cei care au dat? Şi până la urmă, vorbim despre bugetul local, bani care vin de la fiecare cetăţean, care implicit au susţinut această mişcare sportivă-fantomă.
Unica entitate înregistrată la A.N.S.T., având aparent o vagă legătură cu AS.CS.Buftea, însă fiind departe de realitatea de astăzi, este Fotbal Club Buftea SA, cu CIS 0040010 din 2009! Aşadar, Consiliul Local a finanţat de fapt, în perioada 2009-2011, un club sportiv privat-fantomă ŞI UN CLUB DE FOTBAL, constituit în Societate pe Acţiuni (SA).
Aşadar, secţia de fotbal AS.CS.Buftea nu are de fapt niciun fel de personalitate juridică, nu are nicio identitate sportivă, iar rezultatele obţinute de către această adunare sunt –din punct de vedere al legilor sportului, nule şi neavenite. Şi dacă A.N.S.T. ar putea, pe bună dreptate, retrage oricând titlurile obţinute de sportivii legi-timaţi la AS.CS.Buftea, se pune întrebarea ce se poate face cu banii scurşi de la bugetul local al oraşului Buftea? Căci ştim cine a pierdut: cetăţenii din oraş, cei prostiţi cu bună-ştiinţă de către fostul primar, care a mers mână în mână cu un grup, într-un fel care ar putea da de bănuit unui anume organ de anchetă, sub denumirea de “grup organizat”.
Mai mult, la această oră, AS.CS.Buftea cu un CIS nou, deci fiind o asociaţie nou înregistrată la A.N.S.T. vine şi pretinde că a angajat sportivii în diferite competiţii, enumerând chiar secţii care nu mai aparţin, încă de anul trecut, nici măcar vechii forme de organizare a AS.CS.Buftea, de exemplu şah şi tir sportive, “uitând” să enume-re secţiile de Sambo şi Judo, mai galonate la nivel naţional şi mondial decât întreg sportul buftean la un loc. O fi din cauză că la Federaţia Română de Sambo există un om care ştie pe de rost Legea Sportului şi mai mult, cunoaşte toate dedesubturile şi mişculaţiile din Buftea?
Consiliul Local Buftea, în baza unei clarviziuni evidente, care a lipsit cu desăvârşire fostului Consiliu din era Ion Stoica, a aprobat acest transfer, numai că, surpriză, către AS “Voinţa” Buftea, asociaţie legal constituită, unde este acţionar şi are şi reprezentanţi legali în consiliul de adminsitraţie. Astfel, s-a trecut cu eleganţă peste încă o încercare de disimulare a unei noi inginerii financiar-legale din partea AS.CS.Buftea şi sportul buftean este trecut din grija lor cu tot cu fondurile aferente, la care râv-neau de fapt, la o altă asociaţie, unde “Contele”, “Fantele Dănuţ”, “Preşedintele Gusti”, nu au nici în clin, nici în mânecă.
Şi pentru că povestea AS.CS.Buftea este mai amplă şi pentru că mai sunt enorm de multe de spus, în această anchetă care este abia la început, vom închide aici acest prim capitol şi vom reveni cu amănunte, pentru că cititorii merită să cunoască toate dedesubturile ce vor ieşi la iveală în urma disecţiei care va urma.