Aviz consumatorilor de cafea! Consumul a peste 28 de cești de cafea pe săptămână prezintă un risc de deces prematur cu peste 50% la vârste sub 55 de ani. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiștii din Statele Unite ale Americii în urma celei mai recente cercetări realizate în domeniu. Potrivit studiului, în cei 16 ani de cercetări efectuate pe un eșantion de 43.727 de persoane, s-au înregistrat aproximativ 2.500 de decese la vârste tinere. Cauzele le-au reprezentat complicațiile cardiovasculare apărute pe fondul consumului excesiv de cafea. Reține! Cafeaua conține numeroase substanțe chimice care pot avea efecte pozitive, dar și negative asupra sănătății. Datorită compoziției chimice, produsul stimulează procesul de sinteză a adrenalinei, inhibă activitatea insulinei, crește tensiunea sangvină și concentrația homocisteinei, substanța responsabilă de apariția maladiilor cardiace și a demenței.