Autostrada București-Sibiu, gata în 2021

Potrivit Ziarului Financiar, cel mai așteptat proiect de infrastructură la nivel naţional, Autostrada Pitești-Sibiu, ar putea fi gata la finalul anului 2021. Conform ZF, CNADNR a anunţat că va constitui un colectiv de lucru care să revizuiască și să actualizeze studiul de fezabilitate pentru autostrada Pitești-Sibiu, de 116 kilometri. Pentru acest tronson de autostradă a mai fost făcut un singur studiu de fezabilitate, în 2008, însă avizele luate pentru acesta au expirat. Lucrările ar urma să înceapă în 2016, întâi 10 kilometri, dintre Sibiu și Boiţa, apoi 31 de kilometri, dintre Pitești și Curtea de Argeș.

 

România, campioană la creșterea lucrărilor de construcții

România a avut cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din toate statele membre ale Uniunii Europene în luna decembrie 2015, comparativ cu luna noiembrie 2015, cu un avans de 5,8%, arată datele prezentate de Oficiul european de Statistică (Eurostat). În schimb, la nivelul Uniunii Europene (UE 28), lucrările de construcții au scăzut cu 0,1%, iar în zona euro lucrările de construcții au înregistrat un declin de 0,6%. În rândul statelor membre, cele mai mari scăderi ale lucrărilor de construcții s-au înregistrat în Slovenia, minus 12,5%, Franța (minus 1,6%) și Olanda (minus 0,9%). Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în România (5,8%), Slovacia (4,3%) și Suedia (2,6%).

 

Prima fântână de bere din Europa!

În orașul Zalec, o localitate situată în centrul Sloveniei, cunoscut pentru plantațiile sale de hamei, urmează să se construiască o „fântână” de bere, prima din Europa. Costul proiectului ar urma să fie de aproximativ 170.000 de euro, jumătate din cost fiind suportat de Consiliul Local, iar restul banilor vor veni din donaţii. Aici, vizitatorii vor găsi o varietate de beri din Slovenia și vor plăti șase euro pentru trei băuturi servite într-o cană tradiţională. Primarul orașului, Janko Kos, spune că este adevărat că fântâna este o investiție destul de costisitoare, dar este convins că aceast proiect va atrage mai mulți turiști în oraș.

 

Toyota recheamă aproape 3 milioane de autovehicule, din toată lumea

 

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp a anunțat că a demarat o operațiune de rechemare la service pentru un număr de 2,87 milioane vehicule de teren vândute la nivel mondial, din cauza unei posibile probleme la centura din spate, informează Reuters. Cel mai mare constructor auto mondial a precizat că rechemarea vizează în principal autoturismele de teren RAV4, produse în perioada iulie 2005-august 2014, și vândute la nivel mondial precum și un alt SUV, denumit Vanguard, produs în perioada octombrie 2005 — ianuarie 2016 și vândut numai în Japonia. Retragerea include 1,3 milioane vehicule vândute în America de Nord, alături de aproximativ 625.000 de vehicule în Europa, 434.000 în China, 177.000 în Japonia și 307.000 în alte regiuni.