Campioni mondial la prețul benzinei

România este ţara în care s-a înregistrat cea mai mare creștere a preţului pe litrul de benzină, de peste 16%, doar Danemarca apropiindu-se de această „performanţă“, arată cea mai nouă ediţie a clasamentului Pain at the Pump (Durere la pompe ), realizat de Bloomberg. Topul a luat în calcul preţul pe litrul de benzină din 61 de state, din Norvegia până în Venezuela, din perioada 31 martie-29 aprilie, ediţia anterioară a topului, faţă de care au fost calculate creșterile, fiind realizată în funcţie de preţurile din al treilea trimestru din 2013.

Vești proaste pentru șomeri

Aproximativ 70% dintre companiile din România nu intenţionează să facă noi angajări în perioada iulie-septembrie, un sfert au arătat că își vor crește numărul de angajaţi, iar 5% prevăd o scădere de personal, potrivit studiului „Perspectivele Angajării de Forţă de Munc㔨, realizat de ManpowerGroup. La studiu au participat 625 de angajatori. „Încetul cu încetul, angajatorii au reînceput să-și crească volumul de angajări, dar încrederea lor continuă să fie mai redusă decât în anii de dinainte de criza economică. Chiar dacă angajatorii vor continua să prefere organizaţii agile, au apărut totuși semnale că aceștia își depășesc treptat reticenţa de a face angajări și au din nou în vedere nevoile pe termen lung”, a declarat directorul general al ManpowerGroup România, Valentin Petrof.

Se lasă cu concedieri la fisc

Șefii administraţiilor fiscale din judeţele situate pe ultimele trei locuri la încasările realizate și care nu și-au îndeplinit programul de venituri vor da explicaţii lunar în faţa ministrului Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu. „În fiecare lună voi aștepta la București să-mi dea explicaţii conducerile administraţiilor fiscale din judeţele situate pe ultimele trei locuri la încasări și care nu și-au realizat veniturile programate. Vă asigur că nu veţi face foarte multe drumuri la București pentru că vom găsi și alte soluţii”, le-a transmis ministrul reprezentanţilor conducerii regionale și judeţene ai structurilor ANAF la o întâlnire de lucru.

Revin Trenurile Soarelui

Programul estival de transport feroviar Trenurile Soarelui se va desfășura anul acesta în perioada 14 iunie – 15 septembrie și va cuprinde 40 de trenuri spre și dinspre Litoral și Delta Dunării. În cadrul programului, CFR Călători introduce suplimentar în circulație 20 de trenuri InterRegio și Regio, care asigură zilnic legătura directă între toate regiunile țării și stațiunile de la Marea Neagră. De asemenea, în intervalele orare cele mai solicitate, turiștii au la dispoziție legături frecvente între Constanța și stațiuni. Durata călătoriei, cu toate trenurile InterRegio, pe ruta București — Constanța este de 2 ore și 50 de minute. 

Totodată, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord — Tulcea și retur. Pasagerii vor avea astfel la dispoziție, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus, 2 întors) care vor asigura legătura cu Delta.