“Capcana” sms-urilor
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unei posibile fraude prin intermediul unor sms-uri prin care persoanele sunt informate că au datorii la Fisc şi sunt sfătuite să apeleze un număr de telefon, în vederea obţinerii unei reduceri sau evitării executării silite. „Persoane fizice recepţionează pe telefoane sms-uri în care sunt informaţi că au datorii către ANAF, care este cuantumul acestora şi sunt sfătuiţi să apeleze un număr de telefon, în vederea obţinerii unei reduceri sau evitării executării silite”, se arată într-un comunicat al ANAF, unde se mai precizează faptul că aceste sms-uri nu sunt transmise de organele fiscale şi să nu se dea curs solicitărilor din acestea.
Taxe (și) pe seama românilor
Marea Britanie a colectat taxe în valoare de circa 5 miliarde de lire sterline (6,37 miliarde de euro) de la imigranţii din 10 state est-europene, inclusiv din România, în perioada 2000-2011, cu 12% peste nivelul beneficiilor acordate acestora de autorităţile engleze, relatează Huffington Post. Contribuţiile imigranţilor din toate statele UE au însumat 20 de miliarde de lire sterline (aproape 25,5 miliarde euro), în intervalul menţionat, potrivit unui studiu întocmit de centrul britanic pentru cercetarea şi analiza migrării (CReAM), citat de cotidianul britanic.
Măsuri pentru combaterea braconajului în Deltă
Acțiunile de control pentru combaterea braconajului piscicol și cinegetic din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării ar putea fi efectuate prin intermediul unei singure entități, ce urmează a fi creată în perioada următoare, potrivit unui proiect de act normativ supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC). Acum, pentru combaterea braconajului piscicol și cinegetic în perimetrul Rezervației, un număr de șapte instituții au atribuții de control și constatare.
Dominăm Europa de Est
România domină Topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud-Est, realizat de SeeNews, numărul companiilor românești prezente în top fiind de 53, cu două în plus față de ediția din 2012. Firmele românești și-au consolidat poziția și în ierarhia celor mai profitabile companii în Europa de Sud-Est, ocupând patru din primele cinci locuri. Compania petrolieră OMV Petrom și-a păstrat, în 2013, pentru al șaptelea an la rând, titlul de cea mai mare companie din Europa de Sud Est, cu un profit net de 1,08 miliarde de euro, în pofida unei ușoare scăderi a veniturilor, până la 4,27 miliarde de euro.