Ca prin minune, ochișorii bebelușilor își schimbă culoarea. Dacă Dumnezeu te-a binecuvântat cu un îngeraș drăgălaș, te poți aștepta ca ochișorii care te privesc cu atâta dragoste din pătuț, să capete o altă culoare decât cea de acum. Prin ce miracol se întâmplă acest lucru și ce culoare vor avea ochii bebelușului tău?
Schimbarea culorii ochilor bebelușilor este un proces natural cauzat de pigmentare. Cu toate acestea, nu toți micuții își schimbă culoarea ochilor. Procesul poate fi influențat în mare măsură de arborele genealogic al familiei. Asta înseamnă că nu este obligatoriu să aibă culoarea ochilor tăi, ci și ai altui membru din familie. El poate moșteni gene atât de la tine sau de la partenerul tău, cât și de la bunici sau alte rude. Melanina, un pigment închis la culoare conținut de iris, este responsabilă de determinarea culorii ochilor. Când vin pe lume, cei mai mulți bebeluși au ochii albaștri, cenușii sau gri. După prima jumătate de an de viață, această culoare se poate schimba astfel că, în jurul vârstei de trei ani, ochii copilului capătă culoarea finală, pe care o va avea întreaga viață.
Cum se schimbă nuanța?
Potrivit studiilor, există o mare probabilitate ca bebelușii cu tenul deschis la culoare și ochii albaștri sau cenușii, să își schimbe culoarea ochilor. În general, cei cu tenul și ochii mai închiși la culoare, își păstrează culoarea nemodificată.