Bogate în grăsimi, mâncărurile de Paști, în combinație cu alcoolul, provoacă dureri de cap, arsuri la stomac, greață, balonări ș.a.m.d. Cu toate acestea, există anumite băuturi indicate în cantități mici, pentru efectul lor tonic digestiv. Care sunt acestea?

Vin alb

Un pahar de vin alb, consumat la aperitiv sau la desert, te ajută să ai o digestie mai bună. 

 

Vin roșu

Este cel mai potrivit pentru friptura, drobul și celelalte delicii din carne de miel.

 

Cafea

Dar nu mai mult de o ceașcă, dimineața.

Cafeina afectează buna funcționare a pancreasului,
a ficatului și stomacului, cauzând arsuri gastrice sau indigestie.

Băuturile care
te revigorează

După mesele copioase din familie, numeroase băuturi non-alcoolice îți restabilesc echilibrul hidric-mineral și te revigorează complet. Apa și ceaiul neîndulcit se numără printre ele. Mai sunt însă, și altele.

 

Sucul de orz verde

Pentru o bună digestie și revigorare a organismului, bea câte 50 ml de suc de orz verde de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.

Dacă suferi de o boală mai severă, aflată în stadii avansate, poți mări doza de administrare. Pentru întreținere, poți să urmezi acest tratament și după Paști, timp de două săptămâni.

Poți să cumperi pulbere, pe care să o mixezi cu puțină apă sau, dacă ai tulpini de orz verde, pune cam o mână de tulpini în mixer electric și toacă-le puțin cu apă (doar atât cât este nevoie pentru a fi mărunțite de elice). Mixează până când se formează o pastă, după care filtrează printr-un tifon sau o strecurătoare.

Este important să consumi sucul la doar câteva minute după ce l-ai preparat, fără să mai adaugi apă. Poți să obții sucul și prin tocarea tulpinilor. Bagă în mașina de tocat o mână de fire verzi de orz, stoarce pasta obținută într-un tifon, iar sucul strânge-l într-un pahar. Consumă preparatul, diluat în apă. La o treime de pahar de suc de orz, adaugă două treimi de apă.

Sucul de mere

Printre mâncărurile din carne de miel, greu digerabile, e momentul să consumi și o cantitate mare de mere în stare proaspătă și să bei suc obținut din aceste fructe. Sucul e bine să ți-l prepari acasă și să-l bei atunci când e proaspăt pregătit. În acest mod, vei elimina mai ușor toxinele. Și nu uita! Sucul de mere este cel mai bun energizant.

Sucul de kiwi

Poți să-ți prepari un suc de kiwi diluat cu apă, în părți egale (câtă cantitate de suc, tot atâta de apă) și îndulcit cu miere de albine. Bea sucul pe parcursul unei zile, din două în două ore, de la 08:00 dimineața la 08:00 seara. Sucul de kiwi te ajută să elimini toxinele acumulate de organism în aceste zile și, totodată, îți protejează inima.