Vara este sezonul picioarelor obosite. Nici măcar un bronz perfect nu te scapă de durerile chinuitoare și nici de senzația de picioarele grele Şi umflate. Află din Jurnalul de Ilfov care sunt cele mai eficiente tratamente naturale care-ți asigură aspectul impecabil, de la șolduri, până la glezne!

Spălarea cu apă călduţă

Apa la tem­­pe­ra­­­tu­ra camerei este un excelent vasodilatator și, totodată, un remediu extrem de eficient pentru durerile de la nivelul membrelor inferioare. Însă, numai dacă nu ai varice. Spală-ți picioarele cu apă călduță timp de zece minute în care ai pus sare de baie, felii de portocale, de castravete, un strop de ulei de tei și petale de trandafiri. Vei resimți confortul după primele minute. Frumusețea și sănăta­tea picioarelor sunt rezul­tatul unei combinații nu­an­­­țată armonios cu piatră ponce, gomaj, hidratare și masaj.   

Exerciţiile fizice

Mersul pe jos, îți face piciorul frumos. E dovedit științific. Însă, în paralel cu mersul pe jos e bine să mergi regulat la sala de fitness. Cere-i unui instructor să-ți stabilească un program de exerciții pe care să îl efectuezi ori de câte ori mergi la sală. E bine să faci puțină mișcare și acasă. Seara, înainte de culcare o plimbare în aer liber și câteva minute de gimnastică (din care să facă parte flotările și genuflexiunile) constituie un bun tratament. Și nu uita! Tocurile prea înalte, încăl­ță­mintea strâmtă sau nepotrivită pentru arșița de afară îți distrug să­nătatea picioarelor.  

Dormitul cu picioarele ridicate

Nu vei putea combate senzația de picioare grele dacă ai circulația sanguină perturbată. Cel mai eficient remediu al tulburărilor circulatorii este dormitul în poziția stând culcat, cu picioarele puțin mai ridicate față de poziția ­cor­­pului. Tot pentru îm­bunătățirea cir­culației san­guine poți fa­ce drenaj limfatic la cabi­netele de specialitate. “Dre­­najul limfatic realizat cu un aparat de presoterapie ajută la îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice de la nivelul periferic, iar în acest fel dispare senzația de picioare obosite și grele. Sunt indicate câte două ședințe pe săptămână, timp de o lună de zile. Apoi se trece la perioada de întreținere, care constă în realizarea unei ședințe pe lună”, explică dr. Mirela Miertoiu, doctorand în Științe Medicale Dermatologice. 

Masajul cu uleiuri esenţiale

În aceas­t­ă perioadă a anului, picioa­rele tale grele au nevoie mai mult decât oricând de masaj. Încearcă să-ți faci un masaj ușor cu uleiuri esențiale de lavană, mentă, roz­marin sau eucalipt. Stimulează circulația sângelui, calmează și re­laxează. Dacă ai varice poți să folosești tinctura de castan. Amestecă 15 picături de tinctură cu trei linguri de ulei de măsline și masează-ți insistent picioarele. Cum realizezi cel mai bun masaj? Aplicând tehnici de­licate. Începe de la baza superioară, pe toată lungimea tălpii până la călcâi.