Chitila

În lumea asta mare există oameni care nu se pot bucura de cadoul de sub brad fără să se asigure că semeni de-ai lor au și ei parte de o cât de mică bucurie. Se întâmplă și la Chitila, singurul oraș al Ilfovului complet sistematizat, dar care poartă pe străzile asfaltate și iluminate visuri de copii cărora viața nu le-a oferit prea multe din  punct de vedere material. Societatea nu e dreaptă și egală cu toți, însă devine suportabilă atunci când cineva se mai uită și-n stânga sau dreapta.

500 de copii s-au întâlnit cu Moșul

Fundația Pro Chitila –  preşedinte Ana Mona Pîslaru și partenerii: Fun­dația Prețuiește Clipa – preşedinte Georgeta Nenciu, Asociația ­Sgrafitto – președinte Emilia Marinescu (artist plastic ce a creat şi sigla Steluţei cu poveşti, Media 10 After School – director Ana Maria Andrei, Asociația Acuma – președinte Giovani Avanzini,  italian ce îşi desfăşoară activităţile de voluntariat de 13 ani în Chitila,  Școala Generală “Profesor Ion Vișoiu” – director Ştefania Duminică, Biserica Sf. Ioan Botezătorul prin preotul paroh Ciprian Panţîru, au desfășurat, în luna decembrie, campania “Crăciun de poveste, pentru copiii fără povești”, sub sloganul “Steluța cu povești”.

Pe 18 decembrie, a avut loc și serbarea de final a campaniei, la Casa de Cultură Tudor Arghezi, însă, până atunci, Steluța cu povești și Moș Crăciun trecuseră pe la școala din satul Rudeni, la școala „Eleonora Iliescu”, la școala și grădinița „Ion Olteanu”, dar și la  Centrul Educațional „Sf. Ioan Botezătorul”. Copiii au primit jucării, dulciuri, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, rechizite donate de locuitorii orașului Chitila cu suflet mare și împachetate pe parcursul mai multor zile în cutii de pantofi de către spiriduși. Căci, nu-i așa?, un cadou nu se oferă oricum, ci frumos ambalat! În total, 500 de copii ai orașului Chitila, din familii cu posibilități materiale reduse, au dat mâna cu Moșul și au descoperit dulciurile și jucăriile pregătite pentru ei. Dintre acești 500 de copii, 190 au trecut, pe 18 decembrie, pe la Casa de Cultură și au asistat atât la venirea Moșului cât și la mini spectacolul oferit cu drag de elevii reuniți de profesorul Georgescu, în Ansamblul Dorulețul. Nu este prima oară când Chitila se mobilizează exemplar și împarte energii pozitive și speranțe. Chitila este frumoasă pentru că are oameni cu suflete frumoase!