Senatorul PSD de Ilfov continuă să aprindă spiritele în Consiliul Județean Ilfov. După evenimentele din august 2013 și perioada în care activitatea CJI a fost blocată de boicotul consilierilor PSD, susținuți de PDL, PPDD și PUNR, Gabriela Firea susține acum că cel care conduce Consiliul o face în mod dictatorial.
„Războiul” a pornit de la distribuirea fondurilor primite de la Ministerul Dezvoltării. Senatorul Firea susține că repartizarea acestor bani a fost făcută în mod discreționar de Marian Petrache, președintele CJI și că primăriile PSD nu au primit nicio lețcaie. În ciuda acestor afirmații, realitatea este cu totul alta.
Într-o emisiune televizată, Marian Petrache a prezentat documente care dovedesc contrariul. „În Ilfov sunt 12 primării PSD, ceea ce înseamnă 30% din primăriile din județ. CJ a repartizat către acestea 40% din suma primită”, a afirmat președintele CJI.
Miza este cu mult mai mare. La mijloc se află și banii pentru Masterplanul Canal-Apă. În aceste condiții, în august 2013 consilierii PSD, având-o în frunte pe „Ioana D‘Arc”, Gabriela Firea, cu sprijinul unor consilieri PDL, care fuseseră excluși din partid, a reușit să-i schimbe pe cei doi vicepreședinți de atunci. Astfel, aceste funcții au fost ocupate de Gheorghe Roman (UNPR) și Sebastian Geantă (PSD). Drept recompensă pentru sprijinul acordat, unii consilieri PDL au fost numiți în Consiliile de Administrație a unor instituții ilfovene. A urmat o perioadă în care pesediștii și aliații lor au făcut tot ce le-a stat în putință să boicoteze activitatea CJI. În 2 decembrie 2013, roata se întoarce și, tot cu sprijinul consilierilor PDL, vicepreședinții numiți în august, Geantă și Roman, sunt revocați din funcții și în locul lor sunt aleși Ștefan Rădulescu (PDL) și Cristina Manicea (PNL).
Acum, Gabriela Firea este revoltată de ce se-ntâmplă. Iată ce zice ea: „Voi adresa solicitarea colegilor din BPN, în special preşedintelui Victor Ponta, de a adresa preşedintelui PNL Ilfov, Marian Petrache, un document care să exprime un pact de neagresiune la nivelul judeţului pe modelul pactului de neagresiune de la Botoşani. Vom afla dacă aliaţii liberali mai vor sau nu să fie în cadrul USL. Avem un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean din partea PDL, ceea ce este inadmisibil, pentru că protocolul USL la nivel naţional interzice colaborarea de acest tip la nivel local (…) Voi solicita organizarea unei şedinţe a Consiliului extraordinară sau „de îndată”, în care vicepreşedinţii PSD şi UNPR să-şi reia poziţiile.”
Concluzia vă lăsăm să o trageți dumneavoastră. Noi credem că cei care au dezgropat securea războiului, vor acum pact de neagresiune. Sau, mai pe românește, „hoțul strigă hoții”.