@ Elevii clasei a XI-a Economic au dovedit că sunt gata să facă față provocărilor reale ale lumii afacerilor, la Târgul Regional „Primăvara Firmelor de Exercițiu”

@ „Tinerii bucătari” pregătiți la Școala Profesională din cadrul liceului au impresionat într-o competiție națională de gastronomie și… comunicare

Elevii de la clasa a XI-a Economic din Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau” din Brănești au dat lovitura la Târgul Regional ”Primăvara Firmelor de Exercițiu”, un eveniment de anvergură găzduit, recent, de Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din București. 

Cu trei firme de exercițiu (FE) remarcabile în competiție – ”La Cezărică SRL”, ”Rossa Junior SRL” și ”Crama lu’ bunicu SRL” – tinerii antreprenori au cucerit inimile publicului și juriului, obținând premii de pre­s­­­­­­ti­giu într-o competiție acerbă. Mai exact, într-o competiție strânsă alături de alte 30 de Firme de Exercițiu din liceele de profil Economic din București, elevii de la Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau” au demonstrat un nivel de creativitate și muncă în echipă remarcabil. Cu câte opt elevi în fiecare dintre cele trei echipe, au arătat că sunt pregătiți să facă față provocărilor reale ale lumii afacerilor.
Premiile strânse de echipele Liceului Tehnologic ”Cezar Nicolau” sunt o mărturie a eforturilor susținute și devotamentului acestor tineri față de proiectele lor. FE ”La Cezărică SRL” a câștigat Premiul III pentru ”Cel mai bun spot publicitar”, Premiul II pentru ”Cea mai bună siglă” și Mențiune pentru ”Cea mai bună prezentare”, ilustrând calitatea și atenția la detalii pe care elevii le investesc în activitățile lor. De asemenea, FE ”Crama lu’ bunicu SRL” a fost recompensată cu Premiul II pentru ”Cel mai bun spot publicitar”, în timp ce FE ”Rossa Junior SRL” a primit Premiul III pentru ”Cel mai bun slogan” și tot Premiul III pentru ”Cea mai bună siglă” și pentru ”Cel mai bun stand”. Iar meritele acestor realizări trebuie îndreptate și spre cei care i-au ghidat și i-au pregătit pe tinerii antreprenori. Profesorii Marinela Culea, directorul unității de învățământ și Simona Toma, specialiști în discipline economice, au fost arhitecții din umbră ai acestor victorii, oferind îndrumare, susținere și cunoștințele necesare pentru ca elevii să strălucească în competiție.
Comunicarea și… gastronomia merg mână în mână!
Succesul prezentat anterior este doar un exemplu, alături de multe altele care îi au în centrul lor pe elevii și cadrele didactice ale unității de învățământ din Brănești, evidențiind astfel calitatea educației și a pregătirii oferite în cadrul Liceului Tehnologic ”Cezar Nicolau”. Astfel, tot recent, într-o atmosferă plină de competitivitate și mult talent – care a animat Concursul Național ”Tine­rii bucătari” – competiție culi­nară, dar și de promovare a colaborării, comunicării în limba română și a competențelor multiculturale, organizată de Septimia Resort SRL, în parte­neriat cu Inspectoratul Școlar Județean Harghita și Consiliul Local Harghita, județul Ilfov s-a remarcat prin reprezentanții săi, elevi ai Liceului Tehnologic ”Cezar Nicolau”. Împreună cu prof. de Limba Română Carla Mihalcea aceștia și-au făcut remarcabilă prezența, demonstrând că pasiunea pentru gastronomie poate merge perfect mână în mână cu abilitățile lingvistice.
Contrar așteptărilor, compe­tiția a fost integrată în aria curriculară Limbă și Comunicare, subliniind importanța unei comunicări eficiente în univer-sul gastronomic. Cuvintele-cheie ale concursului – competență lingvistică, talent, multiculturalitate, prietenie și colaborare – au fost puse în valoare de către participanți, evidențiind capacitatea acestora de a se adapta și de a colabora într-un mediu complex.
În faza finală, din cei 20 de participanți s-a remarcat Nancu Cătălin, elev al Școlii Profesionale din cadrul Liceului Tehnologic ”Cezar Nicolau”, specia­lizarea Ospătar/Bucătar, clasa a X-a. Cu abilități remarcabile în arta culinară și o atitudine pozitivă, Cătălin a cucerit juriul și a obținut locul II în competiție. ”Victoria lui nu este doar o recunoaștere a talen­tului său în bucătărie, ci și o demonstrație a importanței unei pregătiri educaționale echi­librate, care încurajează dezvoltarea abilităților atât în domeniul culinar, cât și în cel lingvistic. Această performanță remarcabilă încununează efor­tu­rile individuale ale parti­cipanților și reflectă potențialul educațional și profesional al județului Ilfov în promovarea tinerelor talente în domenii diverse, de la gastronomie la comunicare”, au subliniat reprezentanții Liceului Tehnologic ”Cezar Nicolau” din Brănești.